Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: Toți copiii vulnerabili din România vor fi în atenția autorităților - Ziarul de Maramures

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: Toți copiii vulnerabili din România vor fi în atenția autorităților

Primăriile vor primi finanțare suplimentară în funcție de numărul copiilor înscriși în Observatorul Național al Copilului. Astfel, toți copiii vulnerabili vor fi în atenția autorităților, precizează senatorul de Maramureș, Sorin Vlașin.

Proiectul de legea care vizează prevenirea separării copilului de familie este inițiat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. De precizat ar fi faptul că, acest proiect a fost adoptat în Senatul României.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”Senatul a adoptat Legea prevenirii separării copilului de familie, inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse. Observatorul Național al Copilului va deveni o realitate, astfel încât toți copiii vulnerabili din România să fie în atenția autorităților. Observatorul Național al Copilului va fi prima bază de date cu informații despre toți copiii vulnerabili din România, iar autoritățile locale vor primi finanțarea suplimentară în funcție de numărul copiilor înscriși în Observator. În plus, vor fi înființate la nivel local consilii comunitare consultative din care vor face parte de la medic, preot sau învățător, până la reprezentanți ai societății civile.

Proiectul de lege a fost asumat în PNRR și a primit aprobarea Guvernului României la începutul anului, a mai punctat demnitarul.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!