Florin-Alexandru Alexe, deputat: Facem toate demersurile necesare pentru a trece iarna cu bine - Ziarul de Maramures

Florin-Alexandru Alexe, deputat: Facem toate demersurile necesare pentru a trece iarna cu bine

Luăm noi măsuri pentru limitarea impactului creșterilor de prețuri la energie electrică. Facem toate demersurile necesare pentru a trece iarna cu bine, a scris pe pagina sa, de Facebook, deputatul liberal, Florin Alexandru-Alexe.

Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș: ”Potrivit unui amendament la ordonanța privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică, pe care l-am inițiat împreună cu Alexandru Muraru și Sorin Năcuță, colegii mei liberali, operatorii economici din industria alimentară, între care piețele agroalimentare, precum și societățile, companiile și regiile care operează aeroporturile civile, vor beneficia de plafonarea prețurilor la electricitate. Încercăm, în acest fel, să intervenim acolo unde este nevoie, pentru ca acele instituții, vitale pentru funcționarea țării noastre, cum sunt aeroporturile, dar și pentru viața de zi cu zi a cetățenilor, cum sunt piețele agroalimentare, să nu fie afectate de creșterea prețului la energie electrică.”

Amendamentul aduce clarificări și în privința calculării în cazul consumului de energie electrică pentru spațiile comune.

Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș: ”Astfel, consumul fiecărui proprietar sau utilizator al imobilului, fie el casnic sau noncasnic, se determină prin împărțirea consumului total al asociației de proprietari înregistrat de un contor comun în anul 2021, respectiv 2022, la numărul de luni de consum și la numărul de spații locative care fac parte din respectivul condominiu sau imobil utilizat in comun. De asemenea, în cazul IMM-urilor care își desfășoară activitatea în centre rezidențiale sau mall-uri, se vor aplica aceleași măsuri.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!