Florin-Alexandru Alexe, deputat: România a stocat în depozitele naționale o cantitate-record de gaz - Ziarul de Maramures

Florin-Alexandru Alexe, deputat: România a stocat în depozitele naționale o cantitate-record de gaz

România a stocat în depozitele naționale o cantitate-record de gaz: peste 3 miliarde metri cubi, reprezentând 97,75% din totalul capacității de înmagazinare, a precizat deputatul PBL Maramureș, Florin-Alexandru Alexe.

Pragul de 80% (solicitat de Comisia Europeană) a fost depășit de la mijlocul lunii septembrie, iar faptul că ne apropiem deja de capacitatea tehnică maximă înseamnă că vom avea, la iarnă, suficient gaz pentru necesarul consumatorilor casnici și al economiei. În viitor, producția internă va crește, ca urmare a dezvoltării platformelor de extracție din largul Mării Negre și după pornirea exploatării unor noi perimetre din interiorul teritoriului, precum Caragele, din județul Buzău. Ca urmare a politicilor derulate de Virgil Popescu, ministrul liberal al Energiei, România este unul dintre statele europene cu cea mai mică dependență de gazul din import, circa 90% din necesarul țării fiind acoperit din producția internă, a mai precizat demnitarul.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!