Gabriel Zetea, deputat PSD MM: Inflația va scădea progresiv ajungând la o singură cifră, spre finalul anului - Ziarul de Maramures

Gabriel Zetea, deputat PSD MM: Inflația va scădea progresiv ajungând la o singură cifră, spre finalul anului

PSD a avut și continuă să aibă drept obiectiv prioritar scăderea inflației. Dacă n-ar fi fost măsurile impuse de PSD, cea mai importantă fiind plafonarea prețurilor la energiei, România ar fi fost într-o situație mult mai grea, cu o inflație de peste 25%, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul social-democrat Gabriel Zetea.

În aceeași postare făcută, demnitarul a prezentat și măsurile propuse de partidul pe care-l reprezintă și pe care le redăm mai jos.

”Măsuri antiinflaționiste propuse/susținute de PSD:

1️⃣) Plafonarea prețului energiei; impunerea de plafoane de preț suportabile pentru gaze și electricitate, atât pentru populație cât și pentru economie. Liberalizarea haotică și apoi scumpirile uriașe ale energiei au fost un factor determinant pentru creștere inflației; BNR aprecia că 60-70% din creșterea generală a prețurilor a fost rezultatul scumpirilor energiei.
2️⃣) Compensarea parțială, 50 bani/litru de carburant.
3️⃣) Menținerea prețului medicamentelor.
4️⃣) Subvenționarea la timp și-n toate formulele posibile a agriculturii – motorină, producție vegetală, animală, irigații, etc.”

Intrarea PSD la guvernare a însemnat stabilitate și redresare economică în România, a mai scris deputatul.

Foto-Gabriel Zetea FB

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!