Gheorghe Șimon, deputat PSD Maramureș: România educată a liberalilor este o poveste de adormit copiii! - Ziarul de Maramures

Gheorghe Șimon, deputat PSD Maramureș: România educată a liberalilor este o poveste de adormit copiii!

Legea Educației a ministrului Câmpeanu aruncă în derizoriu sistemul de învățământ din România. Profesorii sunt reduși la simpli executanți, iar „România educată” cu care președintele Iohannis a făcut paradă în campania electorală rămâne doar o poveste pentru copiii naivi și neștiutori.

„Pe 25 august la ora 15.00 a fost lansată o petiție împotriva Legii Educației și a ministrului Cîmpeanu și s-au strâns până acum 21.000 de semnături, iar semnarea ei continuă. PSD consideră că, atunci când legea va ajunge în Parlament, trebuie asigurată o dezbatere cât mai amplă în care să se țină cont de observațiile venite dinspre societatea civilă. Vor trebui luate în discuție și analizate atât punctele de vedere exprimate de intelectuali, dar și ale unor organisme mai apropiate de acest domeniu, respectiv asociațiile elevilor și părinților”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Soceitatea civilă contestă această lege, iar membrii Partidului Social Democrat susțin că sistemul de educație trebuie să fie unul echitabil pentru toți elevii, să acorde șanse egale tuturor. În acest context a fost deja formată o comisie de lucru la nivelul PSD care va analiza și propuse soluții pertinente și viabile.

„Obiectivul PSD rămâne acela de a elimina discriminările și inechitățile și de a asigura fiecărui elev din România, accesul egal la Educație. Iar pentru asta vom pune accentul pe sprijinirea elevilor din familiile sărace. România Educată a lui Iohannis se trasnformă în fiecare zi într-o Românie a discriminării și nu putem asista nepăsători la acest fenomen”, a concluzionat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!