Sorin Vlașin, senator PSD MM: Fermierii români vor fi protejați. Niciun bob de cereale nu va fi importat în România - Ziarul de Maramures

Sorin Vlașin, senator PSD MM: Fermierii români vor fi protejați. Niciun bob de cereale nu va fi importat în România

Fermierii români vor fi protejați printr-un mecanism foarte clar și eficient. Niciun bob de cereale nu va fi importat în România în următoarele 30 de zile, iar după această perioadă, importul de cereale din Ucraina se poate face doar pe bază de licență de export-import, transmite senatorul PSD Maramureș, Sorin Vlașin.

Premierul Marcel Ciolacu și Ministrul Agriculturii, Florin Barbu au avut deja discuții cu premierul și ministrul ucrainean al Agriculturii, iar Ucraina a emis un act guvernamental prin care se permite exportul de grâu, porumb, floarea soarelui și rapiță către România doar pe bază de licență, arată demnitarul.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”Licențele de export pentru companiile ucrainene vor deveni funcționale în 30 de zile, perioadă în care și România va elabora o procedură de licențiere clară pentru fermierii și procesatorii români. Ministrul Agriculturii a anunțat că vor fi respectate două cerințe importante: nu vor fi eliberate licențe de import decât fermierilor și procesatorilor români care dovedesc cu acte că au nevoie de completarea stocurilor și nu va fi permisă intrarea în România a produselor care nu respectă standardele de calitate certificate de ANSVSA. Acest mecanism propus de Comisia Europeană, asumat de Ucraina și negociat de Guvernul României, în interesul fermierilor, va rezolva problemele fermierilor generate de importul de cereale din Ucraina.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!