O nouă inițiativă legislativă. Schemă de ajutor de stat pentru producătorii agricoli de legume-fructe și cartofi - Ziarul de Maramures

O nouă inițiativă legislativă. Schemă de ajutor de stat pentru producătorii agricoli de legume-fructe și cartofi

Echipa liberală a depus o nouă inițiativă legislativă privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru producătorii agricoli de legume-fructe și cartofi. Principalul inițiator al proiectului este deputatul Emil-Florian Dumitru, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, transmite deputatul liberal Florin-Alexandru Alexe.

Florin Alexandru-Alexe, deputat PNL Maramureș: ”Cele mai importante cheltuieli sunt cele cu materialul săditor, răsadurile, cu îngrășămintele, pesticidele, cu lucrările mecanice, cu irigațiile, cu sortarea, ambalarea, etichetarea și transportul produselor. De asemenea, cheltuielile cu forța munca provoacă dificultăți atât în perioada înființării culturii, cât și la recoltă. Schema de ajutor de stat urmează să fie instituită pentru o perioadă de 3 ani. Valoarea ajutorului de stat reprezintă 20% din valoarea producției comercializate și se acordă în tranșe trimestriale, dar nu poate depăși anual 100.000 de euro în cazul persoanelor juridice și persoanelor fizice înregistrate fiscal conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, respectiv 300.000 de euro în cazul cooperativelor și grupurilor/organizațiilor de producători.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!