Legea privind completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal a trecut de votul Senatului - Ziarul de Maramures

Legea privind completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal a trecut de votul Senatului

Legea privind completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal a trecut de votul Senatului. Un alt act normativ care a primit aviz favorabil se referă la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 120/2022 privind modificarea unor acte normative care reglementează programele de sprijin pentru zona montană.

Ambele proiecte au primit un vot pozitiv din partea senatorului Cristian Niculescu Țâgârlaș. De precizat ar fi faptul că cele două proiecte au ca scop atât simplificarea, creșterea predictibilității procesului legislativ.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Luni, 3 octombrie, în cadrul ședinței de plen, am votat două proiecte legislative care au ca scop atât simplificarea, creșterea predictibilității procesului legislativ cât și maximizarea rolului pe care întreprinderile sociale de inserție îl au în angajarea persoanelor din categoriile vulnerabile, pe piața muncii.

Astfel, au fost adoptate următoarele proiecte:

✔️ Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 120/2022 privind modificarea unor acte normative care reglementează programele de sprijin pentru zona montană. Așadar, trei ordonanțe de urgența au fost comasate într-un singur act normativ, modificându-se cadrul legal care aprobă trei programe importante din segmentul montan.

✔️Legea privind completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal. Această modificare face referire la acordarea unei scutiri de impozit pentru întreprinderile sociale de inserție, cu scopul de a încuraja înființarea și funcționarea acestor societăți. Modificarea va avea ca rezultat scăderea ratei șomajului și va contribui la reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și marginalizare socială.

Mă bucur că am avut ocazia să votez legi care vin în sprijinul cetățenilor și al societăților sociale implicate în ajutorarea persoanelor vulnerabile, a mai precizat demnitarul.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!