Modificarea actelor de stare civilă, un proiect de lege inițiat de senatorul Cristian N. Țâgârlaș și Daniel Fenechiu - Ziarul de Maramures

Modificarea actelor de stare civilă, un proiect de lege inițiat de senatorul Cristian N. Țâgârlaș și Daniel Fenechiu

În profesia de avocat există provocări la tot pasul, iar avocații sunt deseori în situaţia de a fi nevoiţi ca, pentru promovarea unui demers judiciar, să justifice, pe bază de acte de stare civilă, calitatea procesuală a persoanelor chemate în judecată.

Având în vedere faptul că această condiție este de multe ori dificil de îndeplinit din cauza limitărilor legislative în materia comunicării datelor înscrise în registrul stării civile, pentru remedierea acestui aspect Comisia Juridică din Senatul României pe care o prezidez, a avizat favorabil propunerea legislativă pe care am inițiat-o împreună cu colegul meu, domnul senator Daniel Fenechiu, pentru modificarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă (L172/2023), a scris demnitarul pe pagina sa, de Facebook.

Astfel, în cazuri temeinic justificate, avocaților împuterniciți de către titulari sau de reprezentanții legali ai acestora, li se vor putea comunica datele înscrise în actele de stare civilă, sub rezerva justificării prin înscrisuri a interesului legitim, cu aprobarea primarului unității administrativ-teritoriale care are în păstrare actele.

”Modernizarea justiției este firească și mă bucur că mă pot implica direct și activ în procesul legislativ de schimbare a justiției, în beneficiul cetățenilor și a celor care trudesc pentru a înfăptui justiție”, a mai precizat Cristian Niculescu Țâgârlaș.

➡️ Mai multe detalii despre proiect: https://senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=25181

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!