Parchetul European devine operațional în România - Ziarul de Maramures

Breaking News

Parchetul European devine operațional în România

Parchetul European devine operațional în România după ce ieri, senatorii au acordat un vot favorabil în Comisia Juridică pentru Proiectul de lege L20/2021 privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2017/1939, dar și a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European (EPPO).

Senatorul Cristian Niculescu Țăgârlaș spune că în aplicarea regulamentului Parchetului European (EPPO), în cadrul DNA, se înființează structura de sprijin a procurorilor delegați în România.

Cristian Niculescu Țăgârlaș, senator: ”Ieri, am dezbătut și votat la punctul 3 pe ordinea de zi a Comisiei Juridice, Proiectul de lege L20/2021 privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12.10.2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European (EPPO). Prin această lege, Parchetul European devine operațional în România, stabilindu-se modul de organizare și desfășurare a activității. În aplicarea regulamentului EPPO, în cadrul DNA se înființează structura de sprijin a procurorilor delegați în România, procurorii europeni delegați fiind salarizați de Parchetul European. De asemenea, un alt aspect important este stabilirea competenței teritoriale în ceea ce privește judecata în primă instanță, respectiv Tribunalele București, Cluj, Iași și Timiș.”

Demnitarul a mai precizat că toate aceste măsuri reprezintă un pas important în lupta împotriva infracțiunilor de corupție:

”Toate aceste măsuri reprezintă un pas important în lupta împotriva infracțiunilor de corupție în ceea ce privește fondurile europene, infracțiuni care afectează atât statele membre, cât și întreaga comunitate europeană.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!