Senatorul Cristian N. Țâgârlaș a fost în vizită la Căminul ”Bunul Samarinean” din Coroieni - Ziarul de Maramures

Senatorul Cristian N. Țâgârlaș a fost în vizită la Căminul ”Bunul Samarinean” din Coroieni

Demnitarul a dat curs și invitației primite de la starețul Mănăstirii Rohia, Arhimandritul Macarie Motogna

Senatorul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș a fost în vizită la Căminul pentru îngrijirea persoanelor vârstnice ”Bunul Samarinean” din Coroieni.

Demnitarul a fost impresionat de modul în care sunt îngrijiți bătrânii și recomandă așezământul ca fiind unul de bune practici.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Căminul destinat îngrijirii persoanelor vârstnice „Bunul Samarinean” din Coroieni, aflat sub îndrumarea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, este un exemplu de bune practici și de solidaritate cu cei aflați în nevoie. Am mers astăzi în vizită la acest cămin unde vârstnicii primesc îngrijirile și toată atenția de care au nevoie. M-a impresionat că cei care se ocupă de acest cămin au mare grijă atât de starea fizică a persoanelor pe care le au în îngrijire, cât și de starea lor sufletească. Căminul de la Coroieni este o dovadă că acolo unde sunt implicați oameni dedicați, cu suflet mare, lucrurile merg foarte bine si vârstnicii pot avea parte de o îngrijire adecvată și de empatie.

Senatorul de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș a dat curs și invitației primite de la starețul Mănăstirii Rohia, Arhimandritul Macarie Motogna. Astfel, acesta a fost prezent la evenimentul dedicat centenarului, dar și la parastasul de pomenire a ctitorului Nicolae German și a monahului Nicolae Steinhardt.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Mănăstirea Rohia, simbol al credinței și al tradițiilor noastre, un loc în care ne regăsim liniștea în fața provocărilor vieții, sărbătorește 100 de ani de când preotul Nicolae Gherman a pus piatra de temelie a sfântului lăcaș. Am răspuns cu drag invitației starețului Mănăstirii Rohia, Arhimandritul Macarie Motogna, și am participat la evenimentul dedicat centenarului, precum și la parastasul de pomenire a ctitorului Nicolae German și a monahului Nicolae Steinhardt, ctitorul cultural al mănăstirii, cel care a găsit liniștea necesară sufletului său aici, la Rohia, și a făcut cunoscută lumii valoarea spirituală a acestor locuri. Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, ne-a încântat pe cei prezenți cu vorbele sale înțelepte și ne-a vorbit despre istoria acestui lăcaș de rugăciune. Mănăstirea Rohia reprezintă o comoară spirituală și culturală pentru întreaga noastră comunitate și pentru toți cei care o vizitează. Un loc în care ne regăsim pacea interioară și credința în Dumnezeu, un loc în care încerc să ajung cât mai des pentru că îmi aduce multă liniște în suflet.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!