Senatorul Cristian Niculescu Țagarlaș a votat împotriva respingerii propunerii legislative care vizează modificarea și completarea legii 263/2010 - Ziarul de Maramures

Breaking News

Senatorul Cristian Niculescu Țagarlaș a votat împotriva respingerii propunerii legislative care vizează modificarea și completarea legii 263/2010

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a votat împotriva respingerii propunerii legislative privind modificarea și completarea legii 263/2010 care vizează sistemul de pensii publice.

Propunerea legislativă urmărește printre altele și reducerea vârstei de pensionare, proporțional cu timpul lucrat, incluzându-se anii lucrați în condiții deosebite sau speciale. Demnitarul susține ideea remedierii disfuncțiilor din actualul cadru legal pentru a veni astfel în sprijinul cetățenilor indiferent de vârsta sau categoria socială din care provin.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL: ”Am votat împotriva respingerii propunerii legislative privind modificarea și completarea legii 263/2010 privind sistemul de pensii publice. Propunerea legislativă are ca scop reglementarea următoarelor măsuri: stabilirea dreptului de urmaș pentru soțul supraviețuitor, în situația în care durata căsătoriei a fost de cel puțin un an; reducerea vârstei de pensionare, proporțional cu timpul lucrat, incluzându-se anii lucrați în condiții deosebite sau speciale; includerea tututor veniturilor pentru care au fost plătite contribuții la bugetul asigurărilor sociale de stat precum și stabilirea beneficiarilor acestor drepturi, a modalității și a datei de acordare. Susțin remedierea disfuncțiilor din actualul cadru legal, fiind important să fim alături de cetățeni, indiferent de vârstă sau mediu, prin reglementarea și completarea legilor existente, pentru a putea să-i ajutăm și să fim alături de ei.”

La începutul lunii curente, senatorul împreună cu reprezentanții societății civile în cadrul Comisiei Juridice au dezbătut proiectul de lege privind măsurile de ocrotire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale. Normele propuse au fost astfel clarificate.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL: ”Împreună cu reprezentanții societății civile, am avut o dezbatere în Comisia Juridică a Senatului, pe tema noului proiect de lege privind măsurile de ocrotire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale. Normele propuse de către Ministerul Justiției au fost clarificate prin intermediul amendamentelor și observațiilor rezultate în urma dezbaterii de astăzi, din cadrul Comisiei Juridice. Acest tip de dezbateri sunt esențiale pentru proiectele de lege ce urmează să fie adoptate, pentru a ajunge la o versiune cât mai benefică pentru cetățeni.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!