Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș susține simplificarea documentației solicitată de instituțiile publice - Ziarul de Maramures

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș susține simplificarea documentației solicitată de instituțiile publice

Senatorul Cristian Niculescu Țăgârlaș susține proiectul de lege pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice, proiect care urmează să fie promulgat.

Prin această lege se interzice instituțiilor publice să ceară copii de pe acte emise de către statul român sau documente emise de autorități ale statului român.

Cristian Niculescu Țăgârlaș, senator de Maramureș:Proiectul de lege pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice, la care am fost coinițiator, a fost votat și de Camera Deputaților și merge acum la promulgare.

Această lege interzice instituțiilor publice să ceară copii de pe acte emise de către statul român sau documente emise de autorități ale statului. Instituțiile vor putea cere aceste documente, doar în format electronic și cu acordul expres al beneficiarului, direct de la instituțiile emitente.

Este un pas important realizat atât pentru cetățeni cât și pentru persoanele din administrația publică. Susțin demersurile de acest tip, pentru o mai bună funcționare a relației între stat și cetățeni.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!