Senatorul Sorin Vlașin explică cum e cu repararea mașinilor "în regie proprie" și piața asigurărilor RCA - Ziarul de Maramures

Senatorul Sorin Vlașin explică cum e cu repararea mașinilor „în regie proprie” și piața asigurărilor RCA

Senatorul PSD Maramureș, Sorin Vlașin, explică cum e cu repararea mașinilor „în regie proprie” și piața asigurărilor RCA. Demnitarul atinge și problema evaziunii fiscale, dar și despre semnele de întrebare care se ridică cu privire la garanția că autorismul a fost reparat corect.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”Piața asigurărilor RCA s-a numărat printre preocupările constante ale Comisiei Economice a Senatului, din care fac parte, mai ales în contextul falimentelor care au bulversat acest sector în ultimele luni. Căutăm în permanență soluții de îmbunătățire a legislației, pornind de la realitățile și problemele semnalate. Una dintre aceste situații, care a fost subiectul mai multor memorii adresate Comisiei, se referă la faptul că există o portiță legislativă care permite repararea mașinilor „în regie proprie”, în caz de daună, iar în lipsa unor mecanisme legislative suplimentare, aceasta poate genera evaziune fiscală însă și o problemă de siguranță pe drumurile publice, deoarece nu există nicio garanție că lucrările s-au efectuat corect. Statisticile arată că peste 50% dintre persoanele păgubite încasează despăgubiri de la asigurătorii RCA, fără a prezenta documente fiscale justificative ale efectuării reparațiilor în unități autorizate RAR. Astfel, pentru a identifica soluțiile necesare îmbunătățirii legislației în domeniu au fost invitați astăzi în cadrul unei dezbateri, reprezentanții: Autorității de Supraveghere Financiară, Biroului Asiguratorilor de Autovehicole din România, Registrului Auto Român, Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, ai Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România și Confederației Naționale a Federațiilor și Asociațiilor de Consumatori. Vom continua seria acestor discuții pentru a găsi cele mai bune soluții și măsuri legislative.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!