Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: Încă un pas spre independența energetică - Ziarul de Maramures

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: Încă un pas spre independența energetică

Autoritățile au mai făcut un pas pentru ca România să-și câștige independența energetică. Vorbim despre cel mai mare proiect de gaze naturale din Marea Negră și care urmează să intre în faza de dezvoltare.

Vestea bună a fost furnizată de senatorul de Maramureș, Sorin Vlașin.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”Avem o veste bună, este vorba despre cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre, Neptun Deep, care intră în faza de dezvoltare. Investiția, în valoare de 4 miliarde de euro, va genera o producţie de peste 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Este un pas important spre obiectivul asumat de PSD: independența energetică a României! Prin acest proiect, România va deveni cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană!

Ce este Neptun Deep? Neptun Deep este un perimetru din Marea Neagră cu o suprafață de 7.500 km pătrați. Este situat la o distanță de aproximativ 160 km față de țărm, în ape cu adâncimi cuprinse între 100 și 1.000 de metri.

Proiectul Neptun Deep: Infrastructura necesară pentru dezvoltarea zăcămintelor comerciale offshore de gaze naturale Domino și Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep include zece sonde, trei sisteme de producție submarine și conductele colectoare asociate, o platformă offshore, conducta principală de gaze naturale către Tuzla și o stație de măsurare a gazelor naturale. Platforma își generează propria energie electrică, funcționând la cele mai înalte standarde de siguranță și protecție a mediului. Întreaga infrastructură va fi operată de la distanță, prin intermediul unei replici digitale (digital twin). Acest lucru permite optimizarea proceselor și va contribui la îmbunătățirea performanței de mediu, prin eficientizarea consumului de energie electrică și reducerea emisiilor, explică www.wall-street.ro.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!