(VIDEO)Deputatul Darius Pop în conferință de presă alături de candidații AUR Maramureș la Camera Deputaților și Senatul României 2024 - Ziarul de Maramures

(VIDEO)Deputatul Darius Pop în conferință de presă alături de candidații AUR Maramureș la Camera Deputaților și Senatul României 2024

Prof. Mihai Burzo și Prof. dr. Gina Marian

La sediul AUR Maramureș a avut loc vineri, 7 aprilie, o conferință de presă în cadrul căreia, alături de președintele filialei județene Darius Pop, au participat și cei doi candidați pentru Camera Deputaților și Senatul României la alegerile din 2024 respectiv, prof. Mihai Burzo și prof. dr. Gina Marian.

Printre temele abordate amintim Legea Educației, finanțarea și mobilitatea din învățământ, probleme sociale, salarizare, proiectul caravana medicală AUR, probleme legate de RCA și EUROINS.

Referitor la caravana medicală AUR care va ajunge și în județul nostru, deputatul Darius Pop, președintele AUR Maramureș a precizat că urmează să fie identificate locațiile.

Deputat Darius Pop, președinte AUR Maramureș: ”În luna iunie 2023, AUR va începe campania Caravanei Medicale, care va staționa în fiecare județ al țării, în localitățile defavorizate care nu au un punct sanitar apropiat. Specializările medicale de care vor beneficia cetățenii, cu ocazia acestei caravane, vor fi: stomatologie, oftalmologie, medicină internă plus ecografii, medicină de familie, medicină de laborator, analize medicale. Caravana medicală va fi prezentă în trei locații și în fiecare locație va sta timp de două zile. Astfel, cetățenii vor putea să-și facă gratuit investigațiile medicale amintite. Urmează să identificăm cele trei localități și le vom face publice pentru ca localnicii defavorizați să poată beneficia de aceste servicii medicale atunci când se va campa în județul nostru.

Legat de piața asigurărilor auto, Darius Pop a punctat faptul că sunt afectați peste 2,5 milioane de șoferi după apariția problemelor legate de EUROINS.

Deputat Darius Pop, președinte AUR Maramureș: ”Problemele legate de RCA și EUROINS afectează peste 2,5 milioane de români. După căderea City Insurance, iată că primim o nouă lovitură pe piața asigurărilor. Peste 2,5 milioane de șoferi vor suferi de pe urma acestei incompetențe de care a dat dovadă Autoritatea de Supraveghere Financiară. Sunt afectați cu precădere șoferii profesioniști deoarece în cazul lor, asigurările au valoarea cea mai mare. În 2022 spre exemplu, pentru un cap tractor asigurarea a costat 7.000 de lei, iar acum, în 2023, este 14.000 de lei, plus alte taxe pe care trebuie să le plătească. Am organizat proteste în urmă cu doi ani și acum un an când am mobilizat șoferii/cetățenii tocmai pentru scumpiri, iar după această cădere a pieței asigurărilor ne putem aștepta la noi scumpiri.”(DECLARAȚIA INTEGRALA in VIDEO)

Mihai Burzo consideră că învățământul a ajuns să reprezinte o posibilitate de capital politic pentru clasa politică. Burzo speră ca parlamentarii care susțin învățământul să concluzioneze că un climat de siguranță în învățământ nu poate fi asigurat pornind de la un cadru legislativ tratat superficial ocolind opiniile cadrelor didactice, a părinților și asociațiilor.

Prof. Mihai Burzo, dir. liceu Târgu Lăpuș, candidat AUR Maramureș la Camera Deputaților, 2024: ”Abordăm o chestiune extrem de importantă pentru orice națiune, orice stat, care își dorește să pună bazele în viitorul copiilor/elevilor. Legile Educației au ajuns în Parlament fără a beneficia de o dezbatere pe măsura importanței lor. Într-adevăr doamna ministru se dezminte și așa cum a afirmat la conferința de presă, aceste Legi ale Educației sunt rezultatul unor negocieri din partea alianței. Ar fi trebuit ca aceste demersuri să nu se desfășoare pe repede înainte și să vedem din partea guvernanților o monstră de superficialitate așa cum am fost obișnuiți în ultimii 20 de ani. (DECLARAȚIA INTEGRALA in VIDEO)

Gina Marian consideră că speranța de viață în România ar putea să crească dacă ar fi un mediu sănătos în care, cu precădere, să se respecte programul de muncă, indiferent de domeniul profesional. Marian a atins și problema voucherele care urmează să fie acordate persoanelor vulnerabile.

Prof. dr. Gina Marian, dir. liceu Baia Mare, candidat AUR Maramureș la Senatul României, 2024: ”În timp ce învățământul este subfinanțat, în timp ce nu dorim să investim în viitorul copiilor noștri și al națiunii(…) Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că va face rost de un pachet de servicii sociale cu vouchere pentru românii vulnerabili. Oare noi trăim doar pe baza acestor vouchere? Sau voucherele acestea pot să acopere coșul zilnic? Potrivit Institutului Național de Statistică, coșul zilnic în luna martie 2023 era pentru o familie cu doi copii, deci doi adulți și doi copii, la 8.600 de lei. Reușesc cei doi adulți să câștige împreună 8.600 de lei? (DECLARAȚIA INTEGRALA in VIDEO)

Gina Marian contestă ridicarea vârstei de pensionare pentru oricare din domeniile profesionale. Aceasta consideră că românii vor ajunge să nu se mai poată bucura de ea. Mai mult, Marian consideră că se încearcă eliminarea pensiilor. Prof. dr. Gina Marian a exemplificat spunând că sunt dascăli care au decedat din diverse motive, la o lună de la pensionare.

Conferința de presă poate fi urmărită integral în VIDEO sus!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!