(FOTO)Skateing: Băimăreanul Patric Iluț, theflyingboy, medaliat cu aur la Budapesta - Ziarul de Maramures

Breaking News

(FOTO)Skateing: Băimăreanul Patric Iluț, theflyingboy, medaliat cu aur la Budapesta

Patric Iluț (12 ani), theflyingboy, a câștigat medalia de aur la concursul World Rookie Tour , etapa de Campionat Mondial desfășurată la Budapesta în 14 august 2021.

După trei runde, Patric s-a calificat primul în finala concursului, finală pe care a dominat-o, devenind astfel campion mondial de skateing la categoria U16 (sub 16 ani). Victoria obținută aici, i-a asigurat locul în finala Campionatului Mondial de Skateboarding, finală ce se v-a desfășura la începutul lunii Octombrie la Innsbruck în Austria.

Patric participă la două circuite mondiale oficiale ( World Rookie Tour si Best Foot Forward ), singurele circuite mondiale cu ranking, tânărul sportiv obținând puncte prețioase cu fiecare rezultat obținut. În momentul de față, Patric este calificat în ambele finale mondiale obținând un argint la Maribor-în cadrul etapei Best Foot Forward și aur la World Rookie Tour in Budapesta.

Circuitele mai sus menționate sunt singurele circuite oficiale care oferă punctaj pentru calificare la Olimpiadă și pentru sportivii sub 18 ani. Pe baza acestui “ranking” se stabilește ierarhia mondiala la disciplina Skateboarding și pentru atleții de sub 18 ani.

Targetul tânărului sportiv este clasarea în primii trei skateri (U 16) din lume, pana la sfârșitul sezonului și bineînțeles calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret 2022 de la Dakar.

TEXT&FOTO: Radu ȚOLAȘ

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!