Herrem și Stegavik revin în Baia Mare în postura de adversari. Meci, sâmbătă, 26 martie, în Sala Polivalentă “Lascăr Pană” - Ziarul de Maramures

Herrem și Stegavik revin în Baia Mare în postura de adversari. Meci, sâmbătă, 26 martie, în Sala Polivalentă “Lascăr Pană”

Sâmbătă, 26 martie, de la ora 17.00, Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare va fi gazda partidei dintre CS Minaur și echipa norvegiană Sola HK, prima manșă a sferturilor de finală din EHF European League. Partida retur va avea loc în Norvegia, la Stavanger, duminică, 3 aprilie, de la ora 17.00.

Jocul din Baia Mare va fi arbitrat de o brigadă din Bosnia Herțegovina (Tatjana Prastalo și Vesna Balvan), iar delegatul EHF vine din Franța (Denis Reibel). Manșa retur va fi arbitrată de finlandezii Miro Korja și Christopher Metsamaki, în timp de delegat EHF va fi Zigmars Sondors (Letonia).

Sola este un orășel cu circa 27.000 de locuitori, situat în apropiere de Stavanger, acesta din urmă fiind un oraș asemănător cu Baia Mare din punct de vedere al numărului locuitorilor. Este însă mult mai întins ca suprafață, pentru că nu sunt nici blocurile numeroase care există la noi.

Una dintre cele mai cunoscute personalități locale este jucătoarea de handbal Camilla Herrem, care a jucat un sezon și pentru HCM Baia Mare (2014/2015), echipă cu care a câștigat medaliile de argint naționale și cu care a câștigat Cupa și Supercupa României. Camilla s-a născut chiar în Sola, pe 8 octombrie 1986, și este una dintre jucătoarele de bază ale echipei naționale a Norvegiei, pentru care a jucat în 286 de meciuri și a marcat 811 goluri. Micuța, dar foarte rapida extremă stângă are un palmares de invidiat: un titlu olimpic (2012 – la Londra), două medalii olimpice de bronz (2016 Rio și 2020 Tokyo), trei titluri mondiale (ultimul cucerit anul trecut în Spania) și cinci titluri europene. Există însă și alte medalii, precum și foarte multe alte titluri individuale. De altfel, Camilla Herrem este cea mai titrată jucătoare care a evoluat vreodată pentru o echipă feminină din Baia Mare, cu câteva medalii peste palmaresul handbalistei franceze Allison Pineau.

Herrem este principala marcatoare a echipei Sola în această ediție a cupelor europene, cu 68 de goluri marcate în cele 10 partide disputate: 37-33 și 31-24 cu Kuban Krasnodar (Rusia) – în primul meci nu a jucat, în cel de-al doilea a marcat de 6 ori; 36-25 (9 goluri) și 20-27 (4 goluri) cu Astrahanocka Astrahan (Rusia); 39-32 (9 goluri) și 34-27 (13 goluri) cu Besancon (Franța); 25-18 (4 goluri) și 45-20 (5 goluri) cu Lokomotiva Zagreb (Croația); 31-26 (12 goluri) și 27-22 (6 goluri) cu Motherson Masonmagyarovari KC (Ungaria).

Antrenorul principal al echipei Sola este Steffen Stormo Stegavik, care a activat și el în sezonul 2014/2015 la Minaur Baia Mare. Steffen s-a născut la Trondheim, în 30 noiembrie 1983 și a jucat 42 de meciuri pentru echipa națională a Norvegiei, pentru care a marcat 86 de goluri. A fost de două ori cel mai bun marcator din liga norvegiană. Din iulie 2013, Steffen s-a căsătorit cu Camilla.

Cu Minaur a câștigat campionatul și Cupa României, fiind unul dintre cei mai iubiți jucători ai acelei echipe băimărene. Dovada cea mai clară a acestui atașament al publicului am avut-o în chiar sezonul următor plecării sale de aici, când a venit cu Elverum pentru un meci de cupă europeană, fiind aplaudat în picioare de publicul spectator din Polivalentă.

Stegavik este antrenorul echipei Sola din 2020, cu care a cucerit bronzul din Rema-1000 ligaen, cum se numește întrecerea din Norvegia. În acest moment, Sola este pe locul 4 în campionat (32p), după Vipers Kristiansand (41p), Storhamar (38p) și Molde (33p). În ultimele două meciuri, Sola a terminat la egalitate, 25-25 cu Molde (pe 16 martie) și 20-20 cu Tertnes (20 martie), ambele pe teren propriu. Până la meciul cu Minaur, Sola va mai disputa o partidă în campionat, pe 23 martie, cu Storhamar, în deplasare.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!