Noul sezon va începe pe 28 august, iar băimărencele vor disputa primele două partide în deplasare - Ziarul de Maramures

Noul sezon va începe pe 28 august, iar băimărencele vor disputa primele două partide în deplasare

Luni dimineață, fetele de la CS Minaur Baia Mare s-au reunit la Sala Polivalentă “Lascăr Pană” pentru startul pregătirilor. A fost o scurtă ședință de prezentare, pentru că sunt destule noutăți, după care a avut loc un scurt antrenament. La reunirea au fost prezente 14 jucătoare, alte șase urmând să vină pe parcurs.

Au lipsit motivat: Magda Cazanga, Talita Alvez Carneiro (așteaptă să primească vizele) – sperăm să se rezolve totul până la cantonament, Dijana Ujkic (mici probleme acasă), Andreea Țîrle (are o săptămănă de vacanță suplimentară, deoarece a fost la lotul de tineret), iar Maria Groșan și Taisia Turdeanu sunt la lotul național de juniori, scrie minaur.ro.

Noul sezon va începe pe 28 august, iar băimărencele vor disputa primele două partide în deplasare, la Craiova și la Slatina, primul joc pe teren propriu fiind abia în etapa a treia, când ne va vizita nou promovata CSM Galați.

Declarații după primul antrenament

Raul Fotonea (antrenor prinicipal): “Starea de spirit este bună, la fel cum este de fiecare dată când începem un sezon nou. Toată lumea are chef de muncă, este motivată, rămâne să vedem forța echipei în perioada de pregătire și în meciurile amicale. Sperăm să fie un am mai bun decât cel care a trecut, deși majoritatea echipelor din campionat s-au întărit. Noi trebuie să ținem pasul, iar asta înseamnă foarte multă muncă și implicare din partea tuturor. Sunt convins că suporterii vor dori să avem rezultate de la început și este normal, pentru că este o echipă iubită. Noi vom încerca să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a le oferi rezultatele pe care le așteaptă. În mod normal, ai nevoie de câteva luni buni pentru a face un model de joc să funcționeze. Tot timpul este loc de mai bine. Dacă ar fi simplu, ar putea face oricine treaba asta. Nu contează cât este de greu, trebuie să încercăm, cu lotul pe care-l avem.”

Andrei Popescu (antrenor secund): “Ma bucur să fac parte din echipa Minaur și sper să ne putem atinge obiectivele în viitorul sezon. Sper ca fiecare dintre noi să facă un pas în față în acest an și să facem treabă bună. Eu, de trei ani am ales calea antrenoratului, mi-am dat seama că îmi place și o fac cu pasiune. În ultimii trei ani am fost antrenor la CSM Slatina, iar cu echipa de junioare am reușit să ieșim vicecampioni naționali, ceea ce nu e deloc puțin lucru. Din această vară avem un nou proiect, este o nouă provovare și sperăm să ne descurcăm foarte bine.”

Ana Maria Tănasie (căpitanul echipei): “Sunt odihnită după atâta vacanță, iar fetele sunt pozitive și ăsta e un lucru bun. Au plecat multe jucătoare, au venit multe altele, însă nu cred că va fi neapărat o problemă. Eu cred că ne vom omogeniza mult mai repede decât alte echipe, pentru că avem un vestiar unit, avem niște principii foarte bine puse la punct, toată lumea știe ce are de făcut. Nu știu dacă se va putea mai bine decât sezonul trecut, cert este că toate ne vom strădui să obținem maximum posibil.”

Lotul pentru sezonul viitor

Portari: Cristina Enache, Amra Pandzic (Slovenia), Ioana Ugran
Extremă stânga: Ana Maria Tănasie, Eva Kerekes
Inter stânga: Raluca Petruș, Magda Alfredo Cazanga (Angola), Talita Alvez Carneiro (Brazilia), Anca Polocoșer Miticuș, Maria Groșan
Centru: Andreea Popa, Luciana Marin, Aleksandra Vukajlovic (Serbia)
Inter dreapta: Aleksandra Zych (Polonia), Gabriela Gudelj (Croația). Taisia Turdeanu
Extremă dreapta: Dijana Ujkic (Muntenegru), Oana Borș
Pivot: Andreea Țîrle, Itana Cavlovic (Muntenegru)
Antrenori: Raul Fotonea (principal), Andrei Popescu (secund) și Daniel Apostu (cu portarii)

În perioada 17-26 iulie va avea loc un stagiu de pregătire centralizată la Kisvarda (Ungaria), unde vor avea loc și două meciuri de pregătire: cu Debrecen pe 22 iulie (ora 16.00, locul 7 sezonul trecut) și cu Kisvarda Master Good pe 26 iulie (ora 17.00, locul 3 sezonul trecut).

Pe 3 august este prevăzut un meci amical pe teren propriu, cu HC Zalău (17.00), apoi în 5-6 auggust vom avea un turneu în Baia Mare, unde vor participa echipele: Kisvarda, Gloria Bistrița, “U” Cluj-Napoca și CS Minaur. Vineri, 5 august: Minaur – “U” Cluj (16.00). Sâmbătă, 6 august: Minaur – Kisvarda / Bistrița (12.00)

În 9 august, va avea loc un alt meci, la Zalău. Pe 12 august este programat un meci la Debrecen, apoi în 19-20 august un turneu la Lubin (Polonia), unde mai participă echipele Thuringer HC, MKS Zaglebie Lubin – va mai fi invitată o echipă).

Turul pentru echipa noastră:

SCM Craiova – Minaur (28 august)
CSM Slatina – Minaur
Minaur – CSM Galați
Gloria Bistrița -Minaur
Minaur – Dunărea Brăila
Dacia Mioveni – Minaur
Minaur – CSM București
SCM Gloria Buzău – Minaur

Foto: CS Minaur

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!