Rugby: Din țara tangoului la Baia Mare - Ziarul de Maramures

Rugby: Din țara tangoului la Baia Mare

Ultimul transfer al campioanei en-titre a României, înaintea primului examen din 2022, și anume Finala Cupei României la Rugby (meci programat pentru ziua de sâmbătă 2 aprilie), este cel al pilierului dreapta de origine argentiniană Luis Agustin Mansilla.

Născut pe data de 17 mai 1998 în localitatea Manantial provincia Tucuman, pilierul de (184 m – 125 kg) a evoluat încă de la vârsta de 14 ani pentru formația Universitario Rugby Club San Miguel de Tucuman (club fondat la 21 septembrie 1943) și pentru care a evoluat cu doar o pauză de doar un an 2020 din (2012 și până în 2021). Singura escală pe bătrânul continent s-a produs în 2020 când a fost transferat la formația italiană Rugby Club Cavallieri Prato.

Tot în același an a primit și convocările pentru Selecționata La Naranja (formată din jucători ai provinciei Tucuman) și care de 37 de ani a estompat hegemonia Selecționatei Buenos Aires. Poate cea mai importantă performanță a argentinianului de 24 de ani rămâne convocarea la reprezentativa secundă a Argentinei (Pumitas) produsă cu ocazia desfășurării Campionatului Mondial de Tineret din Franța (30 mai – 17 iunie 2018), acolo unde sud-americanii s-au înfruntat cu Anglia (campioană în 2017), Scoția și Italia. Pentru acel turneu final, alături de Luis Agostin Mansilla de la Universitario Rugby Club San Miguel de Tucuman au fost convocați alți trei sportivi Tomas Albornoz, Matias Sauze și Jose luis Gonzalez, antrenorii de la acea oră ai pumelor fiind Jose Pellicena, Ricardo Le Fort și Enrique Pichot.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!