Rugby: Timothy Lilomaiava devine zimbru cu acte în regulă - Ziarul de Maramures

Rugby: Timothy Lilomaiava devine zimbru cu acte în regulă

Oficialii campioanei en-titre a României au reușit înregimentarea pentru o perioadă de cinci ani a talonerului de origine neo-zeelandeză Timothy Lilomaiava.

Născut pe data de 16 aprilie 1999 la Wellington – Noua Zeelandă (capitala cu cea mai mare populație din Oceania), puternicul taloner de (1,72 m – 107 kg) a început rugby-ul la Sydney University Rugby Club (2016-2020). A bifat și cinci meciuri pentru Rugby Club Northern Suburbs Sydney (2021).

În urmă cu patru ani, în 2018 a debutat pe de o parte pentru naționala Under 20 de ani a Statului Independent Samoa, fiind în același an convocat de Rudy Laevasa pentru prima oară și la naționala de seniori a Statului Samoa (aflat în sudul Oceanului Pacific). Pentru prima reprezentativă a statului Samoa a jucat șapte meciuri, debutând într-un joc contra celor din Hong Kong. Primul contact cu țara noastră la avut la vârsta de 19 ani când a fost prezent ca jucător Campionatul Mondial Under 20 de ani găzduit de București în 2018.

Până în prezent cel mai memorabil meci din cariera talenerului neo-zeelandez rămâne semifinala dintre Sydney University Rugby Club și Randwick District Rugby Union câștigată în ultima secundă. Idolul noului jucător al zimbrilor rămâne Richie Mc Caw (căpitanul All Blacks în 110 meciuri dintr-un total de 148 jucate, și care are la activ două Cupe Mondiale). În ciuda diverselor tentații cotidiene Timothy rămâne un om devotat familiei și sportului cu balonul oval.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!