Cazierul judiciar se va putea obține și online - Ziarul de Maramures

Cazierul judiciar se va putea obține și online

Se va simplifica procedura pentru obținerea cazierului judiciar. Anunțul a fost făcut de senatorul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș, care a sprijinit propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 290/2004.

Astfel, cazierul judiciar se va putea obține și online.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Ieri, am aprobat propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar. Această lege creează un cadru legal eficient, de simplificare a procesului pentru obținerea cazierului judiciar, eliminând cererea motivată completată și transmisă personalului responsabil al instituțiilor emitente. Propunerea legislativă modifică procesul actual, permițând cetățenilor care au nevoie de acesta să îl poată elibera online, în format electronic, fără plată. România are nevoie de legi care accelerează procesul de debirocratizare și care simplifică procesele administrative iar aceasta măsura este o promisiune respectată ce se regăsește în programul de guvernare 2021-2024.

Acum, procedura de obținere a certificatului de cazier judiciar AICI – MODALITATEA OBTINERII CERTIFICATULUI DE CAZIER JUDICIAR

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!