Cătălin Cherecheș (inculpat) mizează pe retragerea judecătoarei care urmează să se pronunțe în dosarul de luare de mită. CSM? - Ziarul de Maramures

Cătălin Cherecheș (inculpat) mizează pe retragerea judecătoarei care urmează să se pronunțe în dosarul de luare de mită. CSM?

Declaratie subiectiva. CSM are obligația de a se sesiza din oficiu împotriva oricărui act de imixtiune în activitatea profesională sau în legătură cu aceasta

Primarul Cătălin Cherecheș a făcut în cursul serii de ieri o declarație de presă pe pagina sa de Facebook, referitoare la evenimentele petrecute pe parcursul săptămânii curente în ceea ce privește „inițiativa” Claudiei Gliga, soacra domniei sale, dar și cu privire la situația juecătoarei care a făcut denunțul.

Dat fiind faptul că, primarul Cătălin Cherecheș nu a răspuns apelurilor noastre telefonice pentru a veni cu un punct de vedere vis-a-vis de situația dată, redacția ziaruldemaramures.ro a decis să preia din pagina de Facebook, declarația de presă pe care o publicăm integral, în format video, mai jos.

Surprinzător a fost pentru noi poziția lui Cătălin Cherecheș față instanță, față de judecătorul care a făcut denunțul la DNA și care urmează să se pronunțe în dosarul de luare de mită. Și spunem că este surprinzător deoarece nu am mai întâlnit până acum o astfel de situație în care o persoană inculpată să facă remarci la adresa judecătorului care judecă cauza.

Și când spunem remarci, ne referim la: ”eu nu vreau să fiu într-o situație în care să beneficiez de o atitudine nefirească a instanței care este pusă într-un fel sub presiune sau sub semnul întrebării din cauza situației în care doamna judecător din păcate se află” sau ”faptul că a făcut echipă bună cu DNA-ul în această speță și e bine că s-a întâmplat așa, mi-aș dori să meargă așa, să se rostogolească și spre dosarul meu și să se întâmple nefiresc tot cu o echipă bună cu DNA-ul și în pronunțare” sau ”cu tot respectul eu nu cred că există vreo soluție prin care această instanță să arate că este absolut imparțială” sau ”dacă o astfel de instanță m-ar condamna ce aș putea să fac decât să mă uit așa cum ar putea să o facă și alții la faptul că doamna judecător n-a făcut o cerere de abținere, a fost o falsă cerere de abținere; de fapt doamna judecător a menționat că dorește să rămână în continuare și să judece, să mă judece” sau ”un observator dezinteresat, din afara poveștii judiciare trebuie să vadă fără tăgadă faptul că nu există niciun fel de emoție nici pozitivă, nici negativă în ceea ce înseamnă pronunțarea, unui judecător” sau ”consider că doamna judecător nu are posibilitatea să stea așa cum trebuie să stea justiția într-un perfect echilibru între lege, acuzator, acuzat, opinie publică, principii, moralitate, presiune publică, presiune mediatică, așteptări; lucrul acesta nu se poate întâmpla” sau ”sunt convins că se va găsi un echilibru la instanța clujeană ori la o instanță din România pentru a beneficia de toate drepturile cetățenești și de o justiție corectă” sau ”foarte bine că a dat roade, între doamna judecător și DNA, nu își va păstra într-un fel aceeași orientare și doamna judecător se va extrage din echipa cu DNA-ul și se va întoarce la rolul de judecător, dacă lucrul acesta va fi acceptat de către o justiție democratică și un stat democratic” sau ”și judecătorul este om și nu poate să aibe butoane asupra emoțiilor și atitudinilor și presiunilor la care este supus” sau ”mă simt împachetat și pus pe tocătorul doamnei judecător care insistă să rămână că ea poate să fie imparțială” sau ”sunt convins că doamna judecător poate să aibă o atitudine corectă în condiții și într-o atmosferă echilibrată, dar din câte am trăit eu în ultimele zile, (…) și respect față de mine n-am simțit” sau ”dacă trebuie să fiu executat, foarte bine, dar se poate și mai finuț” sau ”dacă tot vreți să mă puneți pe tocător tocați-mă, dar cu cuțitul bine ascuțit și nu cu ciocanul sau cu barosul”. DECLARATIA INTEGRALA, JOS!

Din declarația de presă susținută de Cătălin Cherecheș rezultă faptul că, acesta mizează pe retragerea doamnei judecător din completul de judecată care urmează să se pronunțe în dosarul de luare de mită aflat pe rolul instanței Curții de Apel Cluj. Cel puțin, asta înțelegem noi. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, ar trebui numit un nou judecător care ar avea nevoie de timp pentru studierea dosarului și repunerea în aplicare a procedurilor. Adică, pronunțarea nu ar mai avea loc și ar putea interveni prescripția. Din prisma lui Cherecheș acest lucru ar însemna de fapt echilibrul în procesul său acum că prin acțiunea infracțională intreprinsă de soacra sa, s-a încercat o viciere profundă a judecătoarei/instanței pentru a se ajunge în acest punct. Dacă nu se întâmplă acest lucru, respectiv retragerea judecăoarei, ”o altă instanță din România” va pune în ”echilibru” judecarea sa. O altă instanță ar putea fi Înalta Curte de Casație și Justiție la care ar face recurs pe motiv de incompatibilitate, după pronunțare, considerăm noi. Ar putea fi o variantă plauzibilă.

Acum venim și întrebăm Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) care este garantul independenței justiției, dacă se va sesiza din oficiu pentru judecătoarea Georgiana-Rodica Fărcaş-Hîngan acuzată public în cursul serii de ieri, de Cătălin Cherecheș, inculpat în dosarul 2537/117/2016 pentru luare de mită (art. 289 NCP), de inechitate în procesul în care urmează să se pronunțe și căreia i-a sugerat subliminal că ar trebui să se retragă din complet.

Facem precizarea că CSM are obligația de a se sesiza din oficiu împotriva oricărui act de imixtiune în activitatea profesională sau în legătură cu aceasta, care ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea judecătorilor, respectiv imparţialitatea sau independenţa procurorilor în dispunerea soluţiilor, în conformitate cu Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi împotriva oricărui act care ar crea suspiciuni cu privire la acestea.

Vă reamintim faptul că, cetățeanul Cătălin Cherecheș are deja o condamnare la 5 ani cu închisoare, pentru luare de mită, hotârâre pronunțată de instanța Tribunalului Cluj.

În opinia noastră, buna reputație a doamnei judecător a fost știrbită sau nu, în urma declarației făcute de Cătălin Cherecheș care a pus sub semnul întrebării profesionalismul magistratului. Mai mult, declarația lui este una total subiectivă și nu una obiectivă având calitatea de inculpat în dosarul pe care doamna judecător urmează să se pronunțe.

CLICK: Clarificări. Curtea de Apel Cluj. Poziție oficială legat de denunțul judecătoarei Georgiana-Rodica Fărcaş-Hîngan

CLICK: Cătălin Cherecheș (inculpat) mizează pe retragerea judecătoarei care urmează să se pronunțe în dosarul de luare de mită. CSM?

CLICK: ACTUALIZARE. Soacra lui Chereches prinsa in flagrant de DNA. Soția edilului, la interogatoriu la DNA Cluj

CLICK: Prestație jalnică a primarului Cherecheș la TV. Turcescu: ”Susțineți că soacra dumneavoastră e o tâmpită?”/Liviu Alexa, jurnalist: ”Voi înțelegeți ceva?”

ACTUALIZARE. Informații oficiale DNA. Părinții soției primarului Cherecheș arestați pentru 30 de zile (Tribunalul Mures)

Exclusivitate. Casa socrilor primarului Cătălin Cherecheș a fost scoasă la licitație de un executor în 10 octombrie 2023. De unde au avut 50.000 de euro?

2 Comentarii

  • Declarațiile inculpatului dovedesc spaima care îl domină intunecandu-i mintea ( nu prea multă se pare). Faptul că a reușit să amâne prin diferite tertipuri punerea in aplicare a sentinței îl face să se creadă infailibil. Este vremea sa se termine aceasta mascaradă. Declarațiile din ultima vreme îl descalifica din toate punctele de vedere dând dovadă de lașitate.

  • Cum, onorata de nenumărate ori…..?
    Uni nu acceptam sa fim crezuti prosti !!!
    Câștigător în aceasta mascarada va fi cache…!
    Voi , care ziceți ca sunteți statul eșuat și mafiot ,în voi cine dracu sa mai aibă încredere? Va face ,,cel mai râvnit,, cu ceea ce de fapt nu are !
    Cum a ajuns o baba sa fie unealtă ptr prescrierea unei hoții,cu acordul cui ?

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!