Clarificări. Curtea de Apel Cluj. Poziție oficială legat de denunțul judecătoarei Georgiana-Rodica Fărcaş-Hîngan

Curtea de Apel Cluj: Referitor la informaţiile apărute în mass-media cu privire la existenţa unei tentative de corupere prin dare de mită a unui magistrat din cadrul Curţii de Apel Cluj, vă transmitem următoarele:

La data de 9 noiembrie 2023, conducerea Curții de Apel Cluj a fost înștiințată de către doamna judecător Georgiana-Rodica Fărcaş-Hîngan de faptul că domnia sa, a formulat un denunț în legătură cu o tentativă de corupere prin dare de mită.

Demersurile d-nei judecător au fost impuse de obligațiile instituite prin dispoziţiile art. 5 alin. 1 lit. k din Hotărârea CSM nr. 3.243 din 22 decembrie 2022, precum si prin dispoziţiile art. 64 alin. 1 lit. f din Codul de procedură penală.

Denunțul formulat a declanșat urmărirea penală astfel încât, fiind vorba despre o anchetă în curs, Curtea de Apel Cluj nu poate formula nicio opinie cu privire la aceste aspecte.

Așa cum este deja cunoscut, doamna judecător a formulat la data de 9 noiembrie 2023 o cerere de abţinere în ceea ce privește judecata apelului care face obiectul dosarului penal nr. 2537/117/2016, privindu-l pe inculpatul CHERECHEŞ CĂTĂLIN, cerere care însă a fost respinsă de completul învestit cu soluţionarea acesteia.

Până la data de 9 noiembrie 2022, doamna judecător Georgiana-Rodica Fărcaş-Hîngan nu a formulat nicio altă declaraţie de abţinere în cauza penală ce face obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curţii de Apel Cluj.

Cu privire la speculația apărută din presă vizând existenţa unei presupuse relaţii de rudenie sau prietenie între membrii familiei doamnei judecător Georgiana-Rodica Fărcaş-Hîngan şi persoanele vizate de denunţ, precizăm că această informaţie a fost categoric dezminţită de doamna judecător.

În dosarul penal cu nr. 2537/117/2016, a mai fost formulată anterior o cerere de abţinere de la soluţionarea cauzei de către un membru al completului de apel, pe motiv că între acesta şi inculpat există o relaţie de rudenie într-un grad îndepărtat (mai mare de gradul IV), fiind indicate prevederile art. 64 alin. 1 lit. f) Cod procedură penală. Cererea de abţinere a fost respinsă ca nefondată de către completul de judecată pentru soluţionarea incidentului procedural din care a făcut parte doamna judecător Georgiana-Rodica Fărcaş-Hîngan, potrivit încheierii penale din data de 26 mai 2022.

Comunicat de presă transmis astăzi, 10 noiembrie, de Curtea de Apel Cluj pe adresa redacției ziaruldemaramures.ro

CLICK: Cătălin Cherecheș (inculpat) mizează pe retragerea judecătoarei care urmează să se pronunțe în dosarul de luare de mită. CSM?

CLICK: ACTUALIZARE. Soacra lui Chereches prinsa in flagrant de DNA. Soția edilului, la interogatoriu la DNA Cluj

CLICK: Prestație jalnică a primarului Cherecheș la TV. Turcescu: ”Susțineți că soacra dumneavoastră e o tâmpită?”/Liviu Alexa, jurnalist: ”Voi înțelegeți ceva?”

ACTUALIZARE. Informații oficiale DNA. Părinții soției primarului Cherecheș arestați pentru 30 de zile (Tribunalul Mures)

Exclusivitate. Casa socrilor primarului Cătălin Cherecheș a fost scoasă la licitație de un executor în 10 octombrie 2023. De unde au avut 50.000 de euro?

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!