Jandarmeria Maramureș: 180 de copii au participat ieri în programul ”Vacanță în siguranță”

Jandarmii maramureșeni au desfăşurat pe parcursul zilei de ieri, o activitate cu copiii aflaţi în tabăra sportivă de vară. La activitate au participat peste 180 de copii.

Mr. Radu Vasile, purtător de cuvânt Jandarmeria Maramureș: ”Pe durata activităţilor, jandarmii au prezentat aspecte referitoare la rolul şi misiunile Jandarmeriei Române, o parte din dotarea specifică, teme privind prevenirea violenţei, cum să folosească şi cum să se protejeze de eventualele pericole ce pot apărea folosind reţelele de socializare, evitarea unor situaţii neplăcute în care ar putea fi implicaţi precum şi alte sfaturi utile necesare vârstei lor. Jandarmii le-au explicat tinerilor cu care s-au întâlnit că disciplina nu se manifestă doar în interiorul arenei sportive, iar un comportament civilizat, bazat pe respect reciproc contribuie la prevenirea producerii unor incidente nedorite.”

Jandarmii au discutat cu elevii despre reguli minime de autoprotecţie şi despre ce trebuie să ştie atunci când sunt victime sau martori ai unor fapte antisociale. Tinerii sportivi au fost încântați de prezența jandarmilor, au ascultat cu atenție deosebită recomandările primite pentru a fi în siguranță.

Mr. Radu Vasile: ”Cea mai mare bucurie pentru ei a fost Rei, câinele de serviciu, un frumos exemplar din rasa ciobănesc german care merge în misiuni de 7 ani şi este un partener de nădejde pentru plutonierul major Timar Daniel. Pentru militar, Rei este ca un membru al familiei, un câine inteligent, gata să-l apere atunci când se află în pericol. Campania preventiv – educativă „Vacanţa în siguranţă” va continua pe toată perioada vacanţei de vară iar în cadrul acesteia vor avea loc întâlniri atât cu elevi din judeţul nostru cât şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în vizită în Maramureş.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!