Contrabandiști puși pe fugă de frontieriștii din Sarasău

La Bistra, percheziție domiciliară

Contrabandiștii de țigarete au fost puși pe fugă de polițiștii de frontieră din Sarasău. Aceștia au preferat să-și abandoneze țigările de contrabandă și să se facă nevăzuți pe teritoriul ucrainean. Pe de altă parte, la Bistra, în urma unei percheziții domiciliare, oamenii legii au găsit zece baxuri tot cu țigări de contrabandă.

Iulia Stan, purtător de cuvânt ITPF Sighetu Marmației: ”Poliţiştii de frontieră au observat pe direcția localității Piatra, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării. S-a acționat imediat pentru reținerea persoanelor în cauză, procedând la somarea prin voce. Deoarece nu s-au supus colegii mei au fost trase patru focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale.”

Cărăușii au preferat să abandoneze coletele și să fugă spre teritoriul statului vecin.

Iulia Stan: ”Imediat au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre eveniemnt, în vederea cercetării în comun a cazului. În urma acțiunii, s-a reușit reținerea a doi bărbați, cetățeni ucraineni, cu vârste de 21, respectiv 22 de ani, iar la fața locului, au fost descoperite 16 colete cu țigări. În urma inventarierii baxurilor cu țigări descoperite, s-a constatat că acestea conțin 13.500 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 158.000 lei.”

Încidentul s-a petrecut ieri, 13 septembrie. Acum, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării. Totodată sunt derulate verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Percheziție la Bistra

Tot ieri, 13 septembrie a.c., polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului împreună cu lucrători din cadrul ITPF Sighetu Marmației și STPF Maramureș au efectuat o percheziţie domiciliară, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Vișeu de Sus, pe raza localității de frontieră Bistra.

Percheziția s-a desfăşurat la un imobil, în prezența proprietarului, un bărbat, în vârstă de 34 de ani.

În curtea casei a fost descoperit un autoturism în interiorul căruia au fost găsite zece baxuri care conțineau 5.000 de pachete cu țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 58.500 lei.

Iulia Stan: ”Autoturismul în valoare de 20.000 de lei a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, urmând ca la final sa fie luate măsurile legale ce se impun.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!