Breaking News

Maramureș: Patru accidente rutiere într-o singură zi

Neatenția la volan, alcoolul și lipsa permisului de conducere fac să crească numărul victimelor și a pagubelor pe șoselele din Maramureș. Doar ieri, pe raza județului, s-au produs patru evenimente rutiere care au avut ca rezultat rănirea mai multor persoane precum și avarierea autovehiculelor.

Poliția Maramureș a transmis astăzi un comunicat de presă în care a prezentat accidentele, care s-au produs ieri, 21 octombrie, după cum urmează:

Hărnicești-La 11.37, polițiștii au intervenit la un accident rutier produs în localitatea Hărnicești. La fața locului s-a constatat faptul că un tânăr de 22 de ani din Ocna Șugatag, a a condus un autoturism, iar când a ajuns în intersecția D.J. 185 cu D.N. 18, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de către un bărbat din Moisei. În urma evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a unei femei care se afla în calitate de pasager într-unul dintre autoturisme, care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că tânărul de 22 de ani, nu deține permis de conducere.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat în ambele cazuri. Aceștia au fost conduși la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost efectuată cercetarea la fața locului și s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

*

Baia Sprie-Ora 15.46, polițiștii au fost sesizați la faptul că în parcarea unui supermarket din oraș a avut loc un accident rutier .
Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat un autoturism care prezenta avarii, iar în urma verificărilor au identificat și conducătorul auto ca fiind un tânăr de 22 de ani care nu deține permis de conducere pentru nici o categorie.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.72 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, cercetarile continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie.

*

Vișeu de Sus-Ora 08.00, polițiștii au intervenit la un accident rutier produs pe strada Bogdan Vodă din oraș.
La fața locului, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de un tânăr de 19 ani din Ruscova, dinspre Viseu de Jos înspre Viseu de Sus, a părăsit partea carosabilă și s-a oprit în gardul unui imobil.

În urma producerii accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a unei tinere de 17 ani, care se afla în calitate de pasager în autoturism. Aceasta a fost transportată la Spitalul Oraşenesc Vişeu de Sus în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducatorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind zero. Totodată i-au fost recoltate mostre biologice de sânge şi urină în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și prezenţei în organism a substantelor psihoactive. În urma efectuării controlului autoturismului, au fost identificate, în bord, un numar de 6 articole pirotehnice (petarde), care au fost ridicate în vederea luării măsurilor legale care se impun.

În cauza, se efectuează cercetari cu privire la săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

*

Vișeu de Sus-ora 10.32, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe D.N.18 a avut loc un accident rutier. La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 28 de ani din Săcel, în timp ce conducea o autoutilitară, dinspre Moisei înspre Vișeu de Sus, a intrat în coliziune cu un microbuz care era condus de către un bărbat de 43 de ani din Vişeu de Jos. În urma producerii accidentului de circulație a rezultat vărămarea corporală ușoară a doi pasageri de 15 respectiv 33 de ani, aflați în microbuz care au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea acestora. Ambii conducatori auto au fost testati alcoolscopic, rezultatele fiind zero în ambele cazuri.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!