Procurorii DIICOT și polițiștii de la BCCO au destructurat astăzi o grupare infracțională care desfășura activități de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată

La data de 18 februarie 2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat un număr de cinci percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș și Mureș, într-o cauză care viza destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii DIICOT au reținut faptul că, începând cu anul 2014, o persoană, în calitate de manager financiar, cu atribuţii în gestionarea şi administrarea bunurilor apartinând unei persoanei juridice, a constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de delapidare , grup la care au aderat mai multe persoane din afara societăţii comerciale, cât şi angajați ai acesteia. Astfel, în perioada 2014-2019, ar fi reușit delapidarea societății comerciale cu 8.071.883 lei de lei, prin emiterea de facturi fictive pentru marfă, care nu ar fi fost recepționată de către firmă.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, 3 laptop-uri, un grinder și 3 grame de cannabis.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara au fost aduse, în vederea audierii, un număr de cinci persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Târgu Mureș și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara. ”Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a comunicat astăzi DIICOT-Structura Centrală.

Foto-arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!