1 miliard de euro prin PNRR pentru dotarea unităților școlare și a grădinițelor - Ziarul de Maramures

1 miliard de euro prin PNRR pentru dotarea unităților școlare și a grădinițelor

1 miliard de euro prin PNRR, au fost alocați pentru dotarea unităților școlare și a grădinițelor din țară. Informația a fost furnizată de senatorul PSD Maramureș, Sorin Vlașin.

Demnitarul consideră că investițiile în educație sunt cele mai bune modalități prin care statul poate să convingă tinerii să rămână în țară și să nu opteze pentru străinătate deoarece copiii sunt viitorul României.

Sorin Vlașin, senator de Maramureș: ”Investițiile în educație sunt cea mai bună și mai sigură investiție într-un viitor mai bun, pentru noi toți! Doar prin școli moderne, care țin pasul cu tehnologia și cu piața forței de muncă ne putem asigura că tinerii noștri rămân acasă, în România, și își pot clădi aici, o carieră și o viață frumoasă. De viitorul tinerilor depinde viitorul României și al nostru, al tuturor. Tocmai de aceea, educația a reprezentat și reprezintă o prioritate pentru PSD. Iar acest lucru este demonstrat prin fapte.

Pentru prima dată în istoria Educației este alocată o sumă impresionantă – peste 1 miliard de euro, valoare eligibilă din PNRR, pentru dotarea a peste 5.600 de școli, grădinițe, laboratoare de informatică și de științe, cabinete școlare, ateliere de practică, iar Maramureșul a primit o sumă consistentă din aceste fonduri, a mai precizat senatorul social-democrat Sorin Vlașin.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!