Față de nivelul anterior pandemiei, creșterea economică este sub 2%, în timp ce împrumuturile sunt de 1.000 de euro/secundă - Ziarul de Maramures

Față de nivelul anterior pandemiei, creșterea economică este sub 2%, în timp ce împrumuturile sunt de 1.000 de euro/secundă

Partidul Social Democrat solicită autorităților și în special premierului penelist Cîțu să informeze corect cetățenii cu privire la evoluțiile economice din România.

Avansul economic de 13%, raportat de Institutul Național de Statistică pentru trimestrul al doilea din 2021 reprezintă o creștere de doar 1,9 puncte procentuale în comparație cu nivelul la care se afla economia națională înainte de pandemia COVID-19, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Mai mult, în timpul Guvernelor Orban și Cîțu, România s-a aflat într-o recesiune profundă, înregistrând o scădere economică în patru trimestre consecutive. Trist este faptul că pentru această revenire din pandemie, de doar 1,9%, Guvernul României s-a împrumutat în toată această perioadă cu circa 1.000 de euro pe secundă! Este și mai grav că această creștere modestă a economiei în raport cu nivelul anterior pandemiei nu se resimte în niciun fel în buzunarele cetățenilor. Pentru 99% dintre cetățeni nivelul de trai s-a deteriorat semnificativ pe fondul inflației galopante scăpate cu totul de sub control de către guvernanți și această erodare accelerată a nivelului de trai din România va continua și în lunile următoare, în contextul creșterii explozive a prețurilor pentru gaze naturale și energie electrică, consideră demnitarul.

”În tot acest timp, veniturile românilor rămân înghețate: pensiile, salariile, alocațiile nu reprezintă o urgență pentru Guvernul PNL-USR. Românii trebuie să știe că peneliștii și useriștii sunt preocupați doar de luptele interne din propriile partide și că toate promisiunile făcute în campanie au fost doar minciuni electorale de care s-au dezis imediat ce au ajuns la guvernare”, a precizat Gabriel Zetea, parlamentar PSD Maramureș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!