Claudiu Năsui, deputat USR: Guvernul strecoară noi creșteri de salarii la stat pe furiș - Ziarul de Maramures

Claudiu Năsui, deputat USR: Guvernul strecoară noi creșteri de salarii la stat pe furiș

Pe ultima sută de metri, guvernul încearcă să strecoare amendamente de creștere a salariilor în legea PNRR. Avem majorări mari la salariile de la Ministerul finanțelor, Ministerul investițiilor și proiectelor europene la Consiliul concurenței și Comisia națională de strategie și prognoză, a transmis astăzi parlamentarul Claudiu Năsui prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, astăzi se va supune la vot în Comisia de buget-finanțe legea de aprobare a OUG-ului prin care se implementează PNRR (Plx 42/2022<http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=19781>). Membrii comisiei au primit un pachet impresionant de 247 de amendamente la acest proiect. Pe ultima sută de metri, până la intrarea la votul Comisiei, Guvernul a pus printre ultimele amendamente majorări de salarii pentru mai multe categorii speciale. Astfel, din 247 de amendamente, amendamentul 230 înființează o nouă structură în cadrul Consiliului concurenței. Amendamentul 231 dă acestei structuri salarii de lucru cu fonduri europene. Amendamentul 232 crește salariile la Comisia națională de strategie și prognoză, iar prin amendamentul 234, cresc salariile la Ministerul finanțelor și la Ministerul investiților și proiectelor europene.

Ședința comisiei va avea loc astăzi la orele 16:00.

“În ultimii zece ani, diferența de salarii dintre stat și privat a crescut de la 491 de lei pe lună la 2.768 de lei. Politicienii au tot promis restructurarea aparatului bugetar. Dar, de fapt, doar strecoară mereu amendamente pentru creșterea salariilor pentru diferite categorii apropiate de ei, sperând că nu vor fi observate, nici de presă, nici de opoziție. Din păcate, nu putem opri sporurile pentru activul de partid PSD-PNL, dar avem obligația să le arătăm public, ca să vadă românii ce își doresc cel mai mult aceste două partide”, precizează Claudiu Năsui, deputat USR, membru al Comisiei de buget-finanțe.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!