Cristian N. Țâgârlaș a prezentat proiectul de lege privind statutul asistentului judecătorului - Ziarul de Maramures

Cristian N. Țâgârlaș a prezentat proiectul de lege privind statutul asistentului judecătorului

La conferința finală a proiectului „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instanțe judecătorești”, senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a prezentat proiectul de lege privind statutul asistentului judecătorului, pe care l-a coinițiat alături de președinta Comisiei juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol.

Acest proiect reprezintă un sprijin pentru judecători, contribuind la degrevarea activității acestora, asigurând astfel premisele pentru îmbunătățirea calității actului de justiție.

Senator Cristain Niculescu Țâgârlaș, președintele Comisiei Juridice din Senatul României: ”În cadrul dezbaterilor din Senat, am adoptat mai multe amendamente care vizează implementarea în bune condiții a legii, printre care introducerea condiției vechimii de minim de 3 ani în specialitate juridică, urmărindu-se asigurarea unei proporționalități între scopul înființării acestei categorii profesionale de profil juridic și nevoile instanțelor de judecată, precum și o durată de 6 luni pentru stagiul de formare inițială. Am convingerea că odată cu intrarea în vigoare a legii se va îmbunătăți semnificativ sistemul juridic din țara noastră și accesul cetățenilor la justiție.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!