Modificarea Codului de procedură civilă. Proiectul de lege a fost inițiat de senatorii Cristian N. Țâgârlaș și Daniel Fenechiu - Ziarul de Maramures

Breaking News

Modificarea Codului de procedură civilă. Proiectul de lege a fost inițiat de senatorii Cristian N. Țâgârlaș și Daniel Fenechiu

Proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedură civilă a fost inițiat de senatorii Cristian N. Țâgârlaș și Daniel Fenechiu. Proiectul a primit aviz favorabil în plenul Senatului României.

”Mă bucur că a trecut de votul plenului Senatului, proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedură civilă, pe care l-am inițiat alături de senatorul Daniel Fenechiu și de mai mulți colegi liberali, proiect care are în vedere degrevarea activității Înaltei Curți de Casație și Justiție. Una dintre modificări vizează creșterea pragului valoric al cererilor ce se evaluează în bani, care sunt de competența Judecătoriei ca primă instanță, de la 200 000 lei la 1 000 000 lei. De asemenea, prin acest vot se realizează scoaterea din competența instanței supreme a cauzelor având ca obiect conflicte de competență ivite între instanțele judecătorești cu rang jurisdicțional inferior Curții de Apel. Importantă este și suprimarea căii de atac a recursului pentru hotărârile curților de apel prin care se soluționează acțiunile în anularea hotărârilor arbitrare. Prin legile pe care le votăm, construim un sistem juridic modern, european, care vine în sprijinul celor care aplică justiția și a justițiabililor”, a precizat senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Toate aceste propuneri de modificare a Codului de procedură civilă au fost avizate favorabil și de către Consiliul Superior al Magistraturii, care a apreciat că modificările vor duce la degrevarea activității Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!