Principalele nevoi ale Bicazului: înființarea unui sistem de alimentare cu apă, canalizare și o stație de epurare - Ziarul de Maramures

Principalele nevoi ale Bicazului: înființarea unui sistem de alimentare cu apă, canalizare și o stație de epurare

Deputatul USR, Brian Cristian a adus în atenția opiniei publice principalele probleme cu care se confruntă comuna Bicaz din Maramureș. Acesta consideră că este imperios necesar ca aceste probleme semnalate să fie rezolvate.

Printre principalele nevoi ale Bicazului se numără: înființarea unui sistem de alimentare cu apă, canalizare, o stație de epurare, acces la educație pentru toți copiii din comună și sprijin pentru fermieri, a punctat deputatul USR Maramureș.

Demnitarul se află într-un tur al digitalizării județului pentru înscrierea localităților în Sistemul Național Electronic de Plată online.

Brian Cristian, deputat USR Maramureș: ”Bicaz este un oraș din județul Neamț, dar și un afluent al râului Bistrița. Azi, în schimb, ne vom referi la comuna cu același nume din zona Codru, situată la 83 de kilometri de Baia Mare, la poalele Culmii Codrului, chiar la “capătul” județului. Ca în majoritatea localităților din Maramureș, populația a scăzut constant. În acest caz, chiar s-a înjumătățit, din anii 70 până în prezent ajungând la 1123 de persoane. Locuitorii celor 3 sate aparținătoare, Bicaz, Ciuta și Corni, au ales să părăsească zona din lipsă de oportunități, dar și din cauza modului îndoielnic în care autoritățile gestionează resursele comunității. Printre principalele nevoi ale Bicazului se numără înființarea unui sistem de alimentare cu apă, canalizare, o stație de epurare, acces la educație pentru toți copiii din comună și sprijin pentru fermieri. Pentru asta militează consilierii locali USR PLUS Maramureș. Pentru asta militez și eu, mergând de fiecare dată cu drag în zonă și încercând să rezolv problemele locuitorilor. Revenind la tema principală din această toamnă, și anume digitalizarea județului Maramureș, vă anunț că Monica Horincar, colega mea consilier local din Comuna Bicaz, a depus un proiect de hotărâre pentru înscrierea comunei în Sistemul Național Electronic de Plată online.”

Deputatul Brian Cristian continuă acțiunile de digitalizare a localităților din județ și îndeamnă localnicii să-i sesizeze problemele cu care se confruntă comunitatea în care aceștia trăiesc.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!