Proiect de Lege pentru prevenirea și combaterea cancerului - Ziarul de Maramures

Breaking News

Proiect de Lege pentru prevenirea și combaterea cancerului

În ședința Camerei Deputaților, care s-a desfășurat pe parcursul săptămânii curente, a fost adoptat Proiectul de Lege pentru prevenirea și combaterea cancerului, o inițiativă PNL.

Planul se implementează pentru perioada 2023-2030.

Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș: ”Am fost onorat să fiu coinițiator al acestui proiect. Principalii inițiatori au fost Dr. Nelu Tataru și Nicoleta Pauliuc. Planul se implementează pentru perioada 2023-2030 şi reprezintă principalul document de politică publică ce fundamentează măsurile de prevenire şi combatere a cancerului la nivel naţional. Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România se actualizează în funcţie de rezultatele obţinute şi în acord cu direcţiile strategice din domeniul prevenirii şi combaterii cancerului stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi la nivelul Uniunii Europene.

Cetățenii au dreptul garantat de stat, la serviciile de natură medicală, socială şi de susţinere psihologică cuprinse în Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului.

Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș: ”Conform proiectului, toţi cetăţenii români care se află pe teritoriul României, au domiciliul sau reşedinţa în România, cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai Spaţiului Economic European şi cetăţenii Confederaţiei Elveţiene, precum şi străinii şi apatrizii care au domiciliul sau reşedinţa în România au dreptul garantat de stat, la serviciile de natură medicală, socială şi de susţinere psihologică cuprinse în Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului, după cum urmează: servicii medicale de prevenire, diagnostic şi tratament al cancerului, servicii de îngrijire, inclusiv îngrijiri paliative, servicii de psiho-oncologie, onconutriţie şi oncofertilitate, servicii sociale şi indemnizaţii lunare de hrană.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!