Săptămâna trecută, în plenul Camerei Deputaților, a fost adoptat Proiectul de lege nr. 344/2023, al cărui coinițiator este deputatul PNL Maramureș, Florin-Alexandru Alexe.
Scopul proiectului este să completeze cadrul de reglementare al Punctului Gastronomic Local.
Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș: ”Prin adoptarea acestui proiect, vom putea dezvolta o strategie care vizează turismul gastronomic național. Susținem trecerea către un sistem alimentar mai sănătos și mai durabil, prin crearea lanțului alimentar scurt. Punctul Gastronomic Local este soluția pentru punerea în valoare a producției primare rurale și deschide noi oportunități pentru fermieri. Contextul socio-economic european a adus în prim-plan necesitatea dezvoltării lanțului alimentar scurt și valorificarea superioară a produselor locale. Îi felicit pe Cristian Buican și Nicolae Giugea pentru determinarea cu care au urmărit adoptarea acestui proiect important.”