(VIDEO)Darius Pop, deputat AUR Maramureș: Familiile cu trei sau mai mulți copii trebuie sprijinite de stat - Ziarul de Maramures

(VIDEO)Darius Pop, deputat AUR Maramureș: Familiile cu trei sau mai mulți copii trebuie sprijinite de stat

Deputatul Darius Pop consideră că familiile care au trei sau mai mulți copii trebuie sprijinite de stat. Numărul copiilor a început să scadă în ultimii ani, iar pentru a încuraja familiile tinere, trebuie ca statul să vină în sprijinul acestor familii, dar și a viitoarelor familii.

Demnitarul consideră că familiile care au trei sau mai mulți copii ar trebui să fie scutite de la plata impozitelor pe mașini, terenuri și clădiri. Mai mult, ar trebui să primească tichete valorice școlare pâmă la finalizarea studiilor, copiilor.

Darius Pop, deputat AUR Maramureș: ”Trebuie să venim în sprijinul familiilor care au trei sau mai mulți copii. Nu am copii, dar știu că este forte greu să-i crești în ziua de astăzi deoarece au o mulțime de nevoi, care costă. Prin urmare, trebuie să se acorde scutiri de impozit pe mașini, terenuri și locuințe. Tot pentru aceste familii trebuie acordate tichete pentru acoperirea cheltuielilor școlare până la finalizarea studiilor. Iar dacă nu-și permit o locuință trebuie să primească o locuință socială, care în prezent se dau pe pile, iar lucrul acesta trebuie să se oprească. Și nu în ultimul rând, alocațiile trebuie majorate pentru toți copii. Este o bătaie de joc la adresa părinților și a copiilor, alocația pe care o primesc acum. Toate acestea sunt prinse în Planul Simion.”

Deputatul spune că alocația pentru copii trebuie majorată la o pătrime din salariul minim pe economie pentru ca părinții să poată să se descurce cu acoperirea unei părți importante din ceea ce necesită creșterea și educația lor copiilor lor.

Detalii in VIDEO, jos!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!