Zetea: Campania de vaccinare, un haos generalizat de Guvernul Cîțu. Platformă blocată, telefoane la care nu răspunde nimeni... - Ziarul de Maramures

Zetea: Campania de vaccinare, un haos generalizat de Guvernul Cîțu. Platformă blocată, telefoane la care nu răspunde nimeni…

În loc să aducă credibilitate și rigoare în demersul vaccinării împotriva COVID-19, Guvernul Cîțu, așa cum ne-a obișnuit deja, ignoră avertismentele specialiștilor și face invers decât ar trebui, respectiv extinde categoriile de persoane care se pot vaccina în etapa a doua și schimbă criteriile ”în timpul jocului”. Avalanșă de înscrieri pentru vaccin, platformă blocată, telefoane la care nu răspunde nimeni și un haos generalizat a cuprins iar țara, a scris deputatul de Maramureș, Gabriel Zetea într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Demnitarul condamnă actualul Guvern pentru modul în care se desfășoară campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 și punctează faptul că ar fi fost imperios necesar ca atenția să fie focusată pe categoriile vulnerabile și nicidecum pe ”Cîțu și acoliții săi”.

Gabriel-Valer Zetea, deputat: ”Centrele de vaccinare sunt insuficiente, personalul disponibilizat pentru vaccinare face, în cea mai mare parte a cazurilor, muncă voluntară, oamenii stau la cozi fără să respecte regulile de protecție și toate astea pentru că premierul Cîțu și acoliții săi au vrut neaparat să se vaccineze primii. În loc să primească vaccinul vârstnicii, bolnavii cronici, profesorii care realmente au nevoie de acest ser să revină la școală, vaccinul se atribuie membrilor Guvernului și altor categorii care puteau să aștepte, ca și ceilalți cetățeni ai României, să fie vaccinați în etapa a III-a. Imperios necesar era ca, după ce am vaccinat cadrele medicale și pe cei din linia I, să ne concentrăm atenția asupra categoriilor cu adevărat vulnerabile. Edificator este faptul că deși, oficial, persoanele peste 65 de ani reprezintă prioritate, doar 6,28% din totalul de 3,6 milioane de cetățeni din această categorie au reușit să se înscrie în a două etapa de vaccinare, care, theoretic, îi viza cu preponderență. Cîțule și voi, peneliști și useriști, lăsați-i să se vaccineze pe cei cu adevărați expuși și vulnerabili, pentru că dacă nu îi tratăm, ATI-urile rămân sufocate sub numărul mare de cazuri grave!”

Foto: Gabriel Zetea-FB

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!