Legume care hidratează: CASTRAVETELE! Sucul de castravete ajută la vindecarea gingiilor - Ziarul de Maramures

Legume care hidratează: CASTRAVETELE! Sucul de castravete ajută la vindecarea gingiilor

Aparent comun și plictisitor, castravetele nu a primit atenţia cuvenită, mai ales în comparaţie cu beneficiile asupra sănătăţii ale altor legume.

Cu o combinaţie unică de nutrienţi, castravetele, ne oferă beneficii importante, în special antioxidante, antiinflamatorii şi anticancerigene. Este bogat în apă, necesară hidratării pe timp de vară, dar și în substanţe nutritive (cucurbitacina, lignanii şi flavonoide) și are avantajul de a fi sărac în calorii.

Castravetele ne hidratează, calmează durerile gastrice, dar și arsurile cutanate, elimină toxinele, ajută imunitatea, ajută la scăderea în greutate etc.

Dacă eşti prea ocupat să bei apă îndeajuns, ronţăie un castravete răcoritor, care este format din 96% apă. Vei compensa cu succes lipsa apei din organismul tău. Toată apa din castravete se comportă ca un fel de mătură virtuală care va curăţa toxinele din sistemul tău.

Mai mult, dacă aplici castravete pe piele când este arsă de soare, durerea se va diminua. Castravetele este plin de minerale bune pentru piele, cum ar fi magneziul, potasiul şi siliciul. Acesta este motivul pentru care această legumă se foloseşte foarte mult în tratamentele din spa-uri. Vitamina K, fierul şi calciul contribuie la un ten strălucitor şi la un plus de energie. Feliuţele de castravete răcite în prealabil sunt deja un clişeu în tratamentele cosmetice, dar nu degeaba: castravetele ajută la reducerea pungilor de sub ochi.

Pacienţii cu probleme de tensiune, şi mare şi mică, îşi reduc simptomele mâncând castravete.

Sucul de castravete ajută la vindecarea gingiilor şi împrospătează respiraţia.

Cei care suferă de diabet se pot bucura de un castravete şi să beneficieze şi de ce are el mai bun: conţine un hormon de care celulele pancreasului au nevoie pentru a produce insulină.

Castravetele reduce stresul, aroma unei infuzii te va calma.

Și nu în ultimul rând, castravetele reduce colesterolul. Un compus numit „sterol“ din castravete ajută la reducerea colesterolului „rău“, adică LDL – lipoproteinele cu densitate mică.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!