Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Croaziera
Legume care hidratează: dovleceii! Un bonus și pentru siluetă - Ziarul de Maramures

Breaking News

Legume care hidratează: dovleceii! Un bonus și pentru siluetă

Dovleceii nu trebuie să lipsească din dietă întrucât sunt bogați în apă, asigurând un nivel optim de hidratare. În plus, aceștia conțin puține calorii, un bonus pentru siluetă. Dovleceii sunt iubiți în bucătăria mediteraneană și nu numai, datorită aromei delicate, gustului versatil și ușurinței în preparare. Dovleceii sunt însă și foarte sănătoși.

Dovlecelul conține substanțe active atât în miez, cât și în coajă. De aceea este bine să le consumi împreună, mai ales că și coaja se gătește foarte ușor. Dovleceii au puține calorii și conțin peste 90% apă, atunci când sunt proaspeți. Fiindcă este bogat în apă, dovlecelul este un bun diuretic, favorizând eliminarea apei din organism. În acest mod, consumul de dovlecel ajută la buna funcționare a rinichilor, ficatulului și colonului. Dovleceii conțin și foarte multe fibre, esențiale pentru reglarea tranzitului intestinal.

SFARA

Specialiștii recomandă dovlecei în caz de diaree, constipație, indigestie și chiar probleme hepatice. Datorită texturii ușoare și a faptului că se digeră rapid, dovlecelul poate fi consumat și de persoanele care suferă de gastrită sau ulcer gastric.

Cele mai importante substanțe din compoziția dovleceilor sunt potasiul, fosforul și manganul, însă nu putem omite vitaminele B1, B6, vitamina C, cuprul, magneziul, acidul folic, zincul, fierul, calciul, vitaminele A si K.

Vitaminele din complexul B, importante pentru sănătatea sistemului nervos, sunt disponibile din plin în dovlecel. Consumul regulat îmbunătățește memoria, atenția, previne îmbătrânirea prematură a celulelor și instalarea bolilor degenerative ale sistemului nervos.

Luteina din dovlecei este utilă pentru prevenția sau tratarea problemelor ușoare de vedere. De altfel, dovlecelul este una dintre legumele recomandate persoanelor care petrec mult timp în fața calculatorului sau își concentrează vederea într-un punct fix perioade lungi de timp. Oamenii de știință spun că dovlecelul ne oferă atât betacaroten, cât și vitamina C, ambele substanțe fiind aliați care încurajează vederea bună.

Să nu uităm nici de nutrienții pe care îi găsim în dovlecel. Acesta ne oferă atât vitamine, cât și minerale și alți compuși chimici benefici, cum ar fi polifenolii. Aceștia acționează precum antioxidanții, care ne protejează celulele împotriva daunelor radicalilor liberi.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!