Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Un ajutor pentru gurmanzi, în POST: soia sau ”carnea vegetală” - Ziarul de Maramures

Un ajutor pentru gurmanzi, în POST: soia sau ”carnea vegetală”

Numită și carnea vegetală, soia este o sursă excelentă de proteine vegetale, conține potasiu, magneziu, fosfor, calciu, fier, vitamina E și vitamina B6.

Nu mă interesează sa o consum non-stop, mai ales că sunt multe controverse încă cu privire la soia modificată genetic, dar în post îmi potolește pofta de tocănițe și șnițele, în plus este bogată în fibre vegetale și sper să-mi ia din colesterol … nu că aș vrea să fac loc pentru altul, după post, dar mai știi …

Cu toate că soia are o mulțime de beneficii pentru sănătate, există și situații în care consumul acesteia trebuie să fie moderat ori chiar evitat.

Bolile hormonale sunt categoria de patologie în care ar trebui sa eviți consumul de boabe de soia și chiar și de lapte de soia în cantități mari. Asta pentru că soia conține substanțe asemănătoare cu estrogenul, substanțe care induc organismul în eroare, creând dezechilibre și mai mari.

Și în cazul celor care au suferinte ale glandei tiroide se recomandă atenție la consumul de soia, deoarece soia conține anumite substanțe anti-tiroide, care pot deregla activitatea glandei.

Granulele de soia se găsesc în multe magazine, sunt de diverse dimensiuni, și se gătesc ușor, după ce au fost hidratate în apă cu condimente … practic timpul de hidratare este mai lung față de timpul de gătire. Sunt produse din făină de soia degresată, în stare uscată sunt tari și crocante, iar după înmuiere devin elastice și suculente, având culoarea cărnii. Condimentate și sărate, se folosesc la sarmale, musaca, tocanițe, chiftele, ciorbe, pizza etc.

Daca ești un gurmand, granulele de soia pot fi un ajutor alimentar nesperat dacă ai hotărât să urmezi postul. Te vor ajuta să-ți îndeplinești poftele culinare, dar și să-ți protejezi sănătatea fără să renunți la plăcerile culinare.

Lasă un comentariu

Ziarul de Maramures

Trebuie să știi

error: Conținut protejat !!