Un ajutor pentru gurmanzi, în POST: soia sau ”carnea vegetală”

Numită și carnea vegetală, soia este o sursă excelentă de proteine vegetale, conține potasiu, magneziu, fosfor, calciu, fier, vitamina E și vitamina B6.

Nu mă interesează sa o consum non-stop, mai ales că sunt multe controverse încă cu privire la soia modificată genetic, dar în post îmi potolește pofta de tocănițe și șnițele, în plus este bogată în fibre vegetale și sper să-mi ia din colesterol … nu că aș vrea să fac loc pentru altul, după post, dar mai știi …

Cu toate că soia are o mulțime de beneficii pentru sănătate, există și situații în care consumul acesteia trebuie să fie moderat ori chiar evitat.

Bolile hormonale sunt categoria de patologie în care ar trebui sa eviți consumul de boabe de soia și chiar și de lapte de soia în cantități mari. Asta pentru că soia conține substanțe asemănătoare cu estrogenul, substanțe care induc organismul în eroare, creând dezechilibre și mai mari.

Și în cazul celor care au suferinte ale glandei tiroide se recomandă atenție la consumul de soia, deoarece soia conține anumite substanțe anti-tiroide, care pot deregla activitatea glandei.

Granulele de soia se găsesc în multe magazine, sunt de diverse dimensiuni, și se gătesc ușor, după ce au fost hidratate în apă cu condimente … practic timpul de hidratare este mai lung față de timpul de gătire. Sunt produse din făină de soia degresată, în stare uscată sunt tari și crocante, iar după înmuiere devin elastice și suculente, având culoarea cărnii. Condimentate și sărate, se folosesc la sarmale, musaca, tocanițe, chiftele, ciorbe, pizza etc.

Daca ești un gurmand, granulele de soia pot fi un ajutor alimentar nesperat dacă ai hotărât să urmezi postul. Te vor ajuta să-ți îndeplinești poftele culinare, dar și să-ți protejezi sănătatea fără să renunți la plăcerile culinare.

Lasă un comentariu

Ziarul de Maramures

Trebuie să știi

error: Conținut protejat !!