Hochei: Rusia și Canada se vor înfrunta în sferturile de finală ale Campionatului Mondial - Ziarul de Maramures

Hochei: Rusia și Canada se vor înfrunta în sferturile de finală ale Campionatului Mondial

Rusia s-a clasat pe prima poziţie în grupa sa de la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă şi va înfrunta Canada, joi la Riga, în capul de afiş al sferturilor de finală ale competiţiei din Letonia, relatează Agerpres.

În ultima etapă din Grupa A, hocheiştii ruşi au spulberat cu 6-0 echipa Belarusului, stat desemnat iniţial co-organizator al turneului, însă Federaţia internaţională de hochei (IIHF) i-a retras evenimentul în luna ianuarie, ca urmare a presiunii opozanţilor şi a sponsorilor, care au denunţat represiunea politică în curs din această ţară. Echipa Belarusului a obţinut o singură victorie în şapte meciuri, clasându-se pe ultimul loc în Grupa A.

Rusia va înfrunta în sferturi selecţionata Canadei, care a ocupat locul al patrulea în Grupa B, după ce a fost învinsă luni cu 3-2 de Finlanda, campioana mondială en titre.

Hocheiştii finlandezi, ocupanţii poziţiei secunde în ierarhia finală a Grupei B, vor avea ca adversară Cehia, clasată pe locul al treilea în Grupa A, după ce a surclasat luni Slovacia (7-3).

În celelalte două sferturi de finală vor avea loc duelurile Elveţia – Germania şi SUA – Slovacia, toate cele patru meciuri urmând să aibă loc joi la Riga.

Şapte dintre cele opt selecţionate calificate în sferturi au fost prezente în această fază a competiţiei şi la Mondialul din 2019. Singura absentă este Suedia, clasată pe locul al cincilea în Grupa A, în timp ce Slovacia este invitata surpriză.

Programul sferturilor de finală

Elveţia – Germania
SUA – Slovacia
Rusia – Canada
Finlanda – Cehia

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!