Un pistol de calibru 7,65 este arma de foc folosită în atacul armat de pe strada Luminișului din Baia Mare - Ziarul de Maramures

Un pistol de calibru 7,65 este arma de foc folosită în atacul armat de pe strada Luminișului din Baia Mare

Autorul a dezmembrat arma înainte să o arunce

Anchetatorii au găsit părți din arma cu care s-a tras patru focuri de armă în tânărul de 24 de ani din Tg. Lăpuș. Pistolul este de calibru 7,65.

În urma căutărilor efectuate de anchetatori au fost găsite părți din arma cu care s-a tras focurile de armă în seara de 23 septembrie, pe strada Luminișului din Baia Mare. S-au găsit părți din pistol deoarece autorul, de 30 de ani, din Șurdești a dezmembrat arma înainte să o arunce.

Din primele informații transmise de procurorul Bogdan Gabor, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș arma ar fi de calibru 7,65.

Procuror Bogdan Gabor, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș: ”Arma a fost dezmembrată, se continua verificările și urmează să se facă expertiza. Arma este de calibru 7,65.”

Acest lucru ar înseamna că arma folosită în tentativa de omor ar putea fi un pistol Carpați fabricat în România la Cugir, waltherPP-țara de origine Germania sau Browning-țara de origine Belgia.

Individul din Șurdești se află la ora actuală în arest preventiv pentru 30 de zile, tânărul împușcat este în continuare internat în Spitalul de Urgență Baia Mare, din nou pe secția ATI după o nouă intervenție chirurgicală pentru o leziune hepatică superficială, iar procurorul de caz continua cercetările precum și căutarea manșonului, parte din pistol. Facem precizarea că tânărul împușcat va mai sta în spital aproximativ 10 zile.

Alte informații pe acest subiect:

Bărbat din Tg Lăpuș împușcat cu o armă de foc pe strada Luminișului din Baia Mare. Autorul este din Șurdești

Dr. Vasile Pop, UPU BM: A avut plăgi prin împușcare din față și din spate, plăgi toracice. Două în față și două în spate, iar un glonț a ieșit afară. Prognostic rezervat

Procuror Bogdan Gabor: ”Nu s-a găsit pistolul. Bărbatul s-a predat singur la Poliție”. Polițiștii băimăreni caută pistolul

Tânărul împușcat vineri seara a fost transferat astăzi de la ATI pe secția de Chirurgie Toracică

Bărbatul care l-a împușcat pe tânărul din Tg. Lăpuș va fi adus în Baia Mare pentru reconstituire

Foto-arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!