(VIDEO)ACTUALIZARE. Rămân închise zonele care pun în pericol cetățenii. Clădirea Gării CFR Baia Mare a fost închisă de Protecția Consumatorului Maramureș - Ziarul de Maramures

(VIDEO)ACTUALIZARE. Rămân închise zonele care pun în pericol cetățenii. Clădirea Gării CFR Baia Mare a fost închisă de Protecția Consumatorului Maramureș

Banda a fost ruptă, iar ușile deschise călătorilor în pofida dispoziției date

ACTUALIZARE 2. Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Maramureș, sub coordonarea comisarului șef al CRPC RNV Cluj, a desfășurat o acțiune de control la Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA, la punctul de lucru din Baia Mare.

Verificările s-au efectuat pentru cercetarea reclamațiilor și informațiilor din spatiul public – urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. În urma acțiunii, comisarii CJPC Maramureș au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

– condiții igienico-sanitare precare: pereți degradați cu igrasie în exces, tavan cu infiltrații, igrasie și desprinderi de porțiuni din tencuială care pot pune în pericol securitatea consumatorilor prin posibilitatea căderii unor bucăți mari de material, instalațiile sanitare vechi, cu miros înțepător, paviment degradat, fisurat, insalubru
– folosirea unor căi de acces al consumatorilor şi angajaților deteriorate
– utilizarea unor peroane deteriorate.

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat două sancţiuni contravenţionale cu amenzi – în cuantum de 30.000 lei. Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, aferentă zonelor care prezintă risc pentru consumatori și angajații proprii, existând culoare pentru achiziția de bilete. Totodată au fost sesizate instituțiile abilitate, în vederea luării măsurilor conorm competențelor, transmite Protecția Consumatorului Maramureș.

ACTUALIZARE 1. Comisarii de la Protecția Consumatorului Maramureș au fost astăzi, 23 februarie, din nou la Gara CFR Baia Mare.

Din informațiile primite, în interiorul clădirii vor rămâne închise zonele care pun în pericol cetățenii care intră în imobil. De principiu se discută și despre crearea unor coridoare pentru a facilita accesul la casele de bilete. Revenim cu informații.

***Așa cum Casa de Cultură a fost închisă în urmă cu câțiva ani de Protecția Consumatorului Maramureș exact așa s-a închis astăzi, 22 februarie și Gara CFR Maramureș (VIDEO SUS).

Clădirea rămâne închisă până la remedierea deficiențelor descoperite de comisarii Protecției Consumatorului Maramureș în urma controlului efectuat astăzi. Imobilul nu mai poate fi folosit indiferent de ceea ce se găsește în el, spun sursele noastre.

Tot surse apropiate ziarului nostru de aceasta data din interiorul Gării CFR Baia Mare au confirmat informația însă au precizat că totuși se poate intra în clădire, lucru contrar dispoziției date de Protecția Consumatorului. Și așa și este! (vezi VIDEO și FOTO jos!)

Ajunși la Gara CFR Baia Mare am constat că ușile au fost sigiliate cu bandă și afiș pus la vedere cu precizarea ”OPRIRE TEMPORARĂ A ACTIVITĂȚII”. Chiar și așa, banda a fost ruptă și ușile au fost deschise călătorilor. De ce? am întrebat una din angajate, iar raspunsul acesteia a fost: Dispoziția a fost dată pentru CFR Infrastructură și nu pentru CFR Călători care are ghișeele de bilete în interiorul gării. Chiar și așa, dacă clădirea cu tot ce este în ea, a fost închisă de ce funcționează casieriile și buticurile?

Contactat telefonic unul din reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj și întrebat despre cum se va soluționa această situație, dl. Rus a precizat că va veni cu un punct de vedere pentru ziaruldemaramures.ro vineri, 23 februarie 2024.

Vă reamintim că și Autogara Baia Mare a fost închisă de Protecția Consumatorului Maramureș în urmă cu ceva timp tot din cauza condițiilor insalubre oferite călătorilor.

Imaginea Gării CFR Baia Mare nu este una ”veselă”, ci din contră, iar faptul că Protecția Consumatorului Maramureș a dispus închiderea clădirii până la remedierea deficiențelor plus igienizarea imobilului spunem noi că e un lucru bun mai ales pentru angajați și călători. Poate așa CFR Infrastructură se va pune în mișcare și va face ceva cu această gară atât de controversată, care cândva era privită ca o bijuterie arhitecturală locală și județeană.

Vom reveni cu informații noi pe acest subiect.

CLICK: BM. ”Halcă” de carne la grătar cu…sârmă ”rumenită”. Replică, ospătar: ”Ne cerem scuze! Se mai întâmplă!”. Serios?

Modificări la intersecția DN1C/E58 cu str. Victoriei din Baia Mare

3 Comentarii

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!