Oamenii de ştiinţă au descoperit o genă care poate creşte riscul de cancer al sângelui - Ziarul de Maramures

Oamenii de ştiinţă au descoperit o genă care poate creşte riscul de cancer al sângelui

Oamenii de ştiinţă din China şi Statele Unite au descoperit o nouă genă care poate creşte semnificativ riscul unei persoane de a dezvolta o afecţiune malignă mieloidă, cum ar fi leucemia, informează Xinhua și Agerpres.

Tumorile maligne mieloide apar atunci când măduva osoasă nu poate produce suficiente celule sanguine sănătoase. Transplanturile de celule stem reprezintă un tratament eficient pentru cancerele de sânge, deşi găsirea de donatori rămâne dificilă. Prin urmare, oamenii de ştiinţă din domeniul medical au făcut eforturi pentru a înţelege mecanismele acestor boli, căutând metode de diagnosticare timpurie.

Pentru acest studiu, publicat în revista Cell, oamenii de ştiinţă au realizat studii de asociere a variantelor rare cu o cohortă mare de populaţie, utilizând 460.000 de mostre biologice de pacienţi cu cancer al sângelui de la UK Biobank, care este o mare bază de date biomedicale.

Astfel, ei au identificat o genă de risc care nu a fost raportată anterior, CTR9, a cărei stopare funcţională poate cauza o dereglare a celulelor stem hematopoietice şi se …Articolul integral AICI

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!