EXCLUSIVITATE. DNA Cluj. Abuz în serviciu. O nouă urmărire penală. Procurorii au ridicat documente din Primăria Baia Mare

În data de 27 octombrie, redactorul șef Anamaria Avram a solicitat în baza Legii 544/2001 cu completările și modificările ulterioare, Direcției Naționale Anticorupție să-i confirme sau să-i infirme dacă există o nouă urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, IN REM sau nominal. Astăzi descoperim că e vorba de o urmărire penală în fază incipientă. (RASPUNSUL DNA, JOS!)

De ce a făcut această solicitare? În urma conferinței de presă din data de 25 octombrie, susținută de primarul municipiului Baia Mare, în care acesta a precizat faptul că în data de 28 septembrie, doi ofiței DNA i-ar fi făcut edilului o vizită având ca și subiect organizarea ”Sărbătorii Castanelor” ediția 2022, surse demne de încredere au confirmat pentru ziaruldemaramures.ro că vizita nu a avut legătură cu evenimentele care sunt cercetate anterior datelor prezentate de Cătălin Chercecheș și că ar fi vorba de o nouă cercetare penală care are legătură cu Șpan și clubul de fotbal.

Ca urmare a informațiilor primite, Anamaria Avram a solicitat Direcției Naționale Anticorupție să-i confirme sau nu, informația (FOTO-RASPUNS DNA JOS). Din datele deținute de redacție, este vorba într-adevăr nu de o singură cercetare, ci de două, distincte, cu fapte diferite. Una pentru organizarea evenimentelor din oraș și alta care are legătură cu Șpan și recuperarea prejudiciului, spun sursele noastre.

Astfel, în data de 28 septembrie, vizita ofițerilor în Primăria Baia Mare a fost făcută pe noua urmărire penală, care este în fază incipientă și care nu avea cum să aibă un schimb de documente din urmă cu două sau trei luni așa cum a afirmat edilul în conferința din 25 octombrie (VEZI RASPUNSUL DNA, JOS!) Este adevărat că în data de 28 septembrie au fost ridicate documente din instituție însă pentru ”proaspăta” cercetare penală care se află pe rolul DNA-Serviciul Teritorial Cluj.

Și pentru că nu dorim să intervenim în anchetă, pentru că ar însemna să încălcăm legea, ne oprim aici însă nu înainte de a vă reda un fragment din declarația de presă a primarului Cătălin Cherecheș.

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare, fragment din conferința de presă din data de 25 octombrie: ”În data de 29.09, s-a deschis licitația pentru organizarea Sărbătorii Castanelor. (…)Dar înainte de data de 29 a fost data de 28. Și în data de 28, la ora 10.00, (…) după un schimb de documente care au avut loc timp de două sau trei luni, dar punctual în 28, Direcția Națională Anticorupție, prin doi ofițeri, au venit să mă roage să pun la dispoziție, următoarele: toate documentele cu privire la organizarea Sărbătorii Castanelor Ediția 2022, toate documentele legate de ”Iarna băimăreană” și toate documentele legate de organizarea ”Zilelor culturale” ale municipiului din această primăvară, respectiv Ziua Copilului. (…) mi s-a cerut și foile de parcurs ale unei singure mașini aparținând municipiului, mașină care nu este a primarului municipiului Baia Mare. (…)având o relație pot să spun așa de familie cu cei de la DNA că-i cunoșteam pe acești domni care sunt din Baia Mare și sunt oameni care-și fac datoria am constata că, următorii consilieri: Hodorogea Bogdan, Bogdănel Gavra, Simion Bizău, Mircea Cirț, prin demersurile de presă realizate de către următorii: Cătălin Vischi și Ana Avram au generat o sesizare din oficiu (…) a DNA cu privire la evenimentele acestea și au pus sub un semn de întrebare (…) Sărbătoarea Castanelor din acest an. (…)”

Nu contestăm faptul că, prin munca desfășurată de noi, jurnaliștii, mai exact Anamaria Avram și Cătălin Vischi, nu s-ar fi putut sesiza Direcția Națională Anticorupție pentru modul în care au fost organizate evenimentele stradale din municipiul Baia Mare. Noi contestăm modul tendențios în care au fost expuse faptele de primarul Cătălin Cherecheș în conferința de presă și care a îndemnat populația la ură împotriva celor doi jurnaliști și implicit a consilierilor locali. Libertatea de exprimare și opinia sunt reglementate în Constituția Românie fie că-i place sau nu, primarului în funcție. Iar faptul că cei patru aleși locali formează opoziția în Consiliul Local Baia Mare este un lucru bun pentru băimăreni deoarece aceștia sunt vigilenți atunci când e vorba de drumul pe care intră banul public.

Exact cum s-a scris și în materialul precedent, care poate fi CITIT AICI, presa este ”câinele de pază al societății” și vom continua să milităm pentru o informare cât mai corectă a cetățeanului, dar și pentru transparentizarea banului public. Considerăm că noi, toți, trebuie să știm ce face administrația publică locală cu banii noștri, concis, clar, transparent și nu într-un mod manipulator.

Mulțumim tuturor acelora care au înțeles rolul presei in societate și sunt interesați de ceea ce se întâmplă în urbea băimăreană.

DNA îl enervează pe Cherecheș. Primarul a răbufnit. De vină sunt cei care nu au acces la banul public

  • Oricine va fi PRIMAR AL ACESTUI ORAȘ , oricare va candida pe poziția de PRIMAR al acestui oraș și în ORICARE ORAȘ DIN ROMÂNIA , NICI UNUL !!! dar NICI UNUL !!! NU va fi un primar care să nu își vadă doar interesul lui și să nu își vadă doar câștigul lui și al apropiații lui și a familiei lui să o ducă doar el bine !!! , restul rămâne pe ultimele locuri , oraș , modernizarea orașului , locuri de muncă , investitori , infrastructură , cetățeanul orașului , etc etc etc . La mine personal ca și cetățean al acestei țări și al acestui oraș s-a terminat speranța pe subiectul ăsta ! și ca și mine sunt sute , mii sau poate milioane de cetățeni care spun același lucru ca și mine !!! aici să se schimbe ceva în bine . nu mai sunt șanse , doar interesul lor , cum să o ducă ei bine , cum să fie buzunarul lor plin și restul …citez ” lasă că e bine și așa „… sau… ” mai rău să nu fie,, !!!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!