Sunetul clopotelor marca Radu Blotor se aude la Cotnari

Moldova este tinutul sfant si crestin al Romaniei. Pe noi, maramuresenii, ne leaga de Moldova oamenii de stat precum Dragos si Bogdan, intemeietori ai Moldovei, plecati din tinuturile Maramuresului.

Dangatul clopotelor i-a legat intotdeauna pe oamenii din cele doua tinuturi, acesta vorbind despre necazurile lor.

În anul 2014 domnul Radu Blotor a fost solicitat pentru a turna un set de trei clopote la Biserica Ortodoxa Romana din Cotnari, aflata in interiorul Companiei Cotnari, spun Inaltii Prelati ai Bisericii.

Datorita clopotelor de inalta calitate turnate si instalate atunci, anul acesta, Radu Blotor a fost solicitat pentru un nou set de trei clopote la o biserica aflata in apropiere. Acesta este format dintr-un clopot de 674 kg-nota SOL, un clopot de 337 kg-nota SI și un clopot de 200 kg-nota RE.

”Am turnat un set nou de clopote pentru parohia ortodoxă romana cu hramul „Sfantul Dumitru Izvorâtorul de Mir” din comuna Horodiștea Cotnari-judetul Iași, unde am făcută un set de trei clopote comandate de părintele Ciprian Onofrei”, precizează Radu Blotor.

Clopotele sunt echipate cu juguri din grinda stejar fiert in ulei si patinat prin ardere, plus noul model de limba dezvoltat impreuna cu firma Rincker-Germania 1590!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!