31 mil. de euro pentru realizarea a două proiecte menite să contribuie la asigurarea accesului la o educație de calitate - Ziarul de Maramures

Breaking News

31 mil. de euro pentru realizarea a două proiecte menite să contribuie la asigurarea accesului la o educație de calitate

Două contracte de finanțare esențiale pentru dezvoltarea învățământului maramureșean au fost semnate ieri, 6 septembrie, de către doamna Ministru al Educației, Ligia Deca, și președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, punctează deputatul PNL Maramureș, Călin Bota.

Primul contract, în valoare de circa 25 milioane de euro, vizează realizarea Campusului profesional integrat din Regiunea de Nord-Vest.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Un proiect de care Maramureșul are mare nevoie pentru a asigura forța de muncă bine calificată de care au nevoie companiile care vor investi în parcurile industriale din Maramureș. În cadrul Campusului profesional vor fi realizate, pe lângă săli de clasă și laboratoare, spații de cazare pentru 300 elevi și studenți în 6 unități de cazare, o sală de sport, un bazin de înot, două terenuri de sport exterioare și un parc pe o suprafață de 2 ha. Campusul, care urmează să fie finalizat în circa doi ani, va fi pus la dispoziția Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual din care fac parte: Consiliul Judeţean Maramureş, Aramis Invest, Eaton Electro Producție și Universal Alloy Corporation Europe, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș”, Liceul Tehnologic ”Transilvania”, Colegiul Tehnic “George Barițiu”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie și Școala “Lucian Blaga” din Fărcașa.

Cel de-al doilea contract semnat prevede achiziția a 31 de microbuze electrice, care vor fi date în folosință școlilor din mediul rural pentru a asigura transportul elevilor la unitățile de învățământ.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Ambele proiecte sunt menite să contribuie la asigurarea accesului la o educație de calitate pentru elevii maramureșeni. Mulțumiri doamnei ministru Ligia Deca pentru susținerea proiectelor educaționale ale Maramureșului și felicitări președintelui CJ, Ionel Bogdan, pentru implicarea sa în proiecte care construiesc viitorul județului nostru!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!