Călin Bota, deputat PNL Maramureș: Aeroportul Internațional Maramureș se află într-un amplu proces de dezvoltare accelerată - Ziarul de Maramures

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: Aeroportul Internațional Maramureș se află într-un amplu proces de dezvoltare accelerată

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: Aeroportul Internațional Maramureș va beneficia de echipamente moderne, la standarde internaționale, care vor crește gradul de siguranță aeroportuară, contribuind astfel la modernizarea aeroportului și la dezvoltarea economică a municipiului Baia Mare și a județului.

Valoarea echipamentelor de ultimă generație, care vor fi utilizate în cadrul aeroportului, se ridică la peste 54,6 milioane de lei.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Aeroportul Internațional Maramureș se află într-un amplu proces de dezvoltare accelerată, care implică realizarea noului terminal de pasageri, a remizei PSI și a drumurilor perimetrale. Acestor îmbunătățiri se adaugă și achiziția a 37 de echipamente noi, care au rolul de a crește gradul de siguranță aeroportuară și de a asigura securitatea pasagerilor de pe Aeroportul Internațional Maramureș. Până în acest moment aceste echipamente au fost livrate în proporție de 88%, dispunând de dotări complexe, de ultimă generație.”

🔷 Echipamente achiziționate:
▫️ Autospeciale pentru curățat pista cu plug, perie rotativă și turbosuflantă;
▫️ Echipamente pentru întreținerea zonelor de siguranță, cosirea și colectarea vegetației;
▫️ Autospecială stins incendii;
▫️ Echipament pentru degivrare suprafețe aeroportuare (pistă, căi de rulare și platforme de aviație);
▫️ Degivror aeronave;
▫️ Freză de zăpadă;
▫️ Echipamente detecție metale;
▫️ Echipamente de detecție explozibili;
▫️ Echipamente de acces a pasagerilor;
▫️ Scanere de securitate care nu utilizează radiații ionizante;
▫️ Poartă de control acces.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Aceste dotări sunt absolut vitale pentru a asigura condiții de siguranță tuturor pasagerilor Aeroportului Internațional Maramureș. Felicitări președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, pentru perseverență și pentru munca intensă depusă în realizarea acestui proiect!”

Foto: Călin Bota FB

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!